Pitch van de maand: Eline Leijten (Plugify)

Een goede pitch voor je bedrijf is makkelijker gezegd dan gedaan. In de nieuwe rubriek Pitch van de maand beoordeelt pitch-specialist Nathalie Mangelaars pitches van bekende - en minder bekende - ondernemers.

In deze eerste aflevering bespreekt Mangelaars (Pitch Queen en organisator van het NK Pitchen) de pitch van Eline Leijten, oprichter van platform voor muziekartiesten Plugify. Deze bevlogen ondernemer timmert hard aan de weg met haar online boekingsplatform voor live muziek. Bekijk hier haar pitch:

Wat kun je van Eline leren?

“Voor iedere pitch geldt: Blijf binnen de tijd! Dit heeft Eline goed begrepen. Ik kan zien dat zij haar pitch voor dit belangrijke moment goed geoefend heeft, tot op de seconde. Daarnaast is deze pitch echt het schoolvoorbeeld van hoe je een sterke pitch opbouwt. Je trekt de aandacht aan het begin. Zij doet dit door te zingen, wat erg goed bij haar bedrijf past. Vervolgens legt zij kort uit wat het probleem is."

"Muzikanten weten niet waar ze opdrachten kunnen binnenhalen en consumenten zijn op zoek naar live muziek voor hun gelegenheid. Deze twee partijen vinden elkaar nu nog niet. Zij heeft een duidelijke call to action in haar afsluiting. Ze is op zoek naar contacten met onder andere evenementenbureaus.”

Wat zou zij kunnen verbeteren?

“Eline presenteert zich op een zeer prettige manier en ze spreekt erg makkelijk. Ze zou op de meest cruciale momenten iets langzamer kunnen spreken of een pauze kunnen laten vallen. Op deze manier laat zij de luisteraar onbewust nog beter weten wat ze echt moeten onthouden uit haar pitch."

"Uiteraard betekent dit dat ze tijd vrij moet maken in haar pitch. De vraag die zij zichzelf kan stellen is: ‘Wat is de meest cruciale informatie voor mijn luisteraar?’ Ik ben ervan overtuigd dat zij dan weet wat zij weg kan laten.”

Wil jij van andere pitchers afkijken hoe je een goede pitch geeft? Kom dan op 27 maart 2017 naar het NK Pitchen voor Ondernemers in de Jaarbeurs. Als partner van dit evenement krijgen 25 Sprout Members de kans om naar dit evenement te gaan. Meer weten? Kijk op onze eventpagina voor de mogelijkheden.

Nathalie Mangelaars is de eigenaresse van Pitch Queen en de Pitch Academy. Ook is zij de drijvende kracht achter het NK Pitchen. 

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!