Sprout eHealth Challenge brengt Monuta in gesprek met deze 3 ondernemers 

SeniorenStudent

Na 80 inzendingen en gesprekken met meerdere ondernemers overweegt Monuta een samenwerking met 3 bedrijven. Dat maakt de uitvaartonderneming woensdag bekend in het kader van de eHealth Challenge, die het samen met Sprout organiseert.

Monuta startte twee jaar geleden een nieuw bedrijfsonderdeel - Monuta Ontzorgt - om een platform te creëren voor producten en diensten die het leven van ouderen en mantelzorgers veraangenamen en ontzorgen. 

Zo hoeft het bedrijf uit Apeldoorn zelf geen thuiszorgbedrijf of zorgverlener te worden, maar kan het wel het idee van "het respectvol afscheid nemen in een sterk veranderende maatschappij" blijven dienen.   

Na de eerste eHealth Challenge investeerde Monuta vorig jaar in TinyBots, maker van een sociale robot voor mensen met dementie en hun naasten. Ook zijn er inmiddels samenwerkingen met UWassistent (praktische diensten aan huis) en Woonz.nl (woningplatform voor senioren). Meer samenwerkingen zitten nog in de pijplijn. 

80 reacties

Samen met Monuta ging Sprout voor het tweede jaar op rij op zoek naar innovatieve, snelgroeiende bedrijven in de eHealth en Domotica. Dit jaar reageerden 80 bedrijven op de nieuwe editie van de challenge. 

Daaruit ging deze selectie van 13 bedrijven naar de finale:

- SeniorenStudent (Careibu) - Netwerk van studenten die hulp bieden
- WeHelpen - Organiseer je zelf de hulp die je nodig hebt én bied je anderen je hulp aan
- Ledger Leopard - Blockchainplatform voor onder meer de zorg
- Wolk Company -  Airbagriem ter voorkoming van heupfracturen
- Healthcoin - Motivatie-app voor een gezonde leefstijl
- Safety Tracer - Valdetectie en alarmering
- ProActivated - Smart home om langer zelfstandig te kunnen wonen
- Are you okay today - App voor mantelzorgers
- Carezzo Nutrition - Eiwitverrijkte producten
- Drimpy - Medisch dossier en gezondheidsdagboek
- Caresharing - Zorgplatform
- On(t)roerend Goed - Woonconcepten voor toekomstbestendig wonen.
- Mensken - eHealth platform

Eindselectie

Uit die groep werden SeniorenStudent (Careibu), WeHelpen en Ledger Leopard geselecteerd voor verdere gesprekken over een mogelijke samenwerking of investering, of toegang tot het netwerk van Monuta met 1,5 miljoen klanten. 

Naar Duitsland
Een van de overgebleven 3 bedrijven is Careibu. Medeoprichter Anne van Oudheusden hoopt "zeker dat we tot een mooie deal komen" met Monuta. Careibu (15 medewerkers) levert een landelijk netwerk van studenten die hulp bieden aan mensen van alle generaties. "We zijn nu uit de startup-fase, met een product market fit, en zijn een scale-up aan het worden", zegt Van Oudheusden. De ondernemer vertrekt deze week naar Berlijn, waar Careibu een nieuw team aan het opzetten is.

Harde deals zijn er nog niet, maar "we bekijken nu concreet wat we voor elkaar kunnen betekenen", zegt Rutger Terwel, verantwoordelijk voor Monuta Ontzorgt. De eHealth Challenge noemt hij "een goede manier om interessante bedrijven te scouten."

"Het is erg inspirerend om al die verschillende ondernemers en bedrijven te spreken. Stuk voor stuk ondernemers die echt een verschil in de zorg voor ouderen willen en kunnen maken. Het thema leeft en biedt erg veel kansen en uitdagingen."

Succes

"Door de challenge zijn we nog meer overtuigd dat innovaties in de (ouderen)zorg ervoor gaan zorgen dat mensen op een fijne manier oud kunnen worden. Als we vanuit de challenge met een of meerdere bedrijven tot een samenwerking komen dan is de challenge voor ons een nog groter succes, maar alleen al de kennis en ervaring die we hebben kunnen delen heeft ons al veel opgeleverd." 

Monuta blijft ondertussen ook buiten de challenge zoeken naar passende bedrijven en samenwerkingen. Kijk hier voor meer informatie.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!