'Temper-oprichter Paul Eggink op non-actief gezet'

Paul Eggink

Paul Eggink, de oprichter van freelanceplatform Temper, is op non-actief gesteld door de raad van commissarissen. Dat meldt Quote donderdag op gezag van 'meerdere bronnen’.  

Paul Eggink begon in 2015 samen met Jeroen Jochems en Niels Arntz met Temper, een platform waar opdrachtgevers uit de horeca, retail en sinds kort ook de logistiek zzp’ers kunnen inschakelen voor meestal tijdelijke werkzaamheden. De dienst bemiddelde in december vorig jaar 300.000 werkuren voor zo'n 10.000 bedrijven. Het bedrijf komt regelmatig in het nieuws vanwege de wrevel die het als zzp-platform voor de horeca opwekt bij vakbonden en uitzendureaus.

Eggink lijkt nu ook weerstand te hebben opgeroepen bij zijn eigen raad van toezicht, bericht Quote. ‘Meerdere bronnen’ bevestigen tegenover het magazine dat de ondernemer al enkele weken geleden door de raad van commissarissen op non-actief is gesteld. Aanleiding zou een interview zijn dat Eggink twee maanden gaf aan het Financieele Dagblad. Daaruit bleek dat Eggink kort nadat de corona-lockdown werd afgekondigd niet aanwezig was tijdens een crisisoverleg, omdat hij in Griekenland op bezoek was bij zijn zus (en daarna een tijdje vastzat in dat land). 

Lockdown

De lockdown kostte Temper 90 procent van de omzet. Ondanks een beroep op de NOW-regeling (waar Temper 1 miljoen euro voor kreeg) volgde begin juni een ontslagronde, waarbij ongeveer 45 medewerkers aan de kant werden gezet. Ook diende Temper naar verluidt een aanvraag in voor een Corona-Overbruggingslening-lening ter waarde van twee miljoen euro. Of Temper die lening heeft gekregen is nog niet bekend.

Eggink noemt het nieuws in een reactie aan Sprout ‘feitelijk onjuist, maar ik ben nu niet in de gelegenheid om hierop te reageren'. En, zegt hij cryptisch: ‘Het ligt een stuk genuanceerder.’ De ondernemer wil de zaak verder niet toelichten, totdat er vanuit Temper een officële verklaring is geformuleerd.

Vastberaden

Eggink werd ruim een half jaar geleden door EY uitgeroepen tot Emerging Entrepeneur of the Year. De jury karakteriseerde de ondernemer als 'vastberaden, vol van ambitie en een snelle groeier'. Sprout nam Temper in 2018 op in de Challenger50. Rond dezelfde tijd sleepte Eggink de talentenprijs in de wacht tijdens de LOEY Awards.

Temper haalde in totaal 6,8 miljoen euro groeigeld op bij investeerders Floris Rost van Toningen, Maarten Beucker en Slingshot Ventures. 

Lees ook:
Paul Eggink (Temper): ‘Disrupter? De markt vraagt er gewoon om’
Paul Eggink (Temper): ‘Wij juichen een minimumtarief van 15 euro toe’

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl