Zo gi-gan-tisch is het imperium van Amazon-baas Jeff Bezos

Wat hebben Amazon, Zappos, Google, Uber, Airbnb, Alexa, IMDB en Twitter met elkaar te maken? Bij elk bedrijf is Jeff Bezos, de rijkste man op onze aardkloot, betrokken.

De rijkste mens ter wereld heeft zijn vinger in heel wat pap. Jeff Bezos, oprichter van webwinkelgigant Amazon, is met een persoonlijk vermogen van 157,8 miljard dollar volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes de absolute nummer één op de wereldwijde rijkenlijst.

Geld maakt geld en dat geldt zeker voor Bezos. Hij zag al vroeg in de jaren ‘90 in dat online shoppen gigantisch zou worden. Door de klant te allen tijde centraal te stellen, wist hij zijn bedrijf Amazon tot ongekende hoogten te laten groeien. Die continue drang naar groei zorgde voor tal van (strategische) overnames en investeringen. 

Ook met zijn eigen geld deinst Bezos er niet voor terug om miljoenen dollars in startups te investeren, zoals Airbnb en Uber. Inmiddels neemt de spanwijdte van Bezos’ dollars gi-gan-tische proporties aan. Want zo ziet het imperium van de Amazon-oprichter er momenteel uit (en wij denken dat dit nog maar het begin is...):  

 

Schrijft voor Sprout over startups, investeringsgeld en snelle groeiers.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!