Zo groot is de nieuwe vestiging van B. Amsterdam

B. Amsterdam, het startup-imperium van Ricardo van Loenen, Guus Meulendijks en Bas van Veggel, begint reusachtige proporties aan te nemen. Volgend jaar opent in Amsterdam de nieuwe vestiging B.3, in het voormalige hoofdkantoor van Mexx.

Het gebouw met de fantasievolle naam 'Flightdeck' stond al een tijdje leeg, nadat modeconcern Mexx eind 2014 failliet ging. Na de doorstart huurde dat modeconcern 3.500 vierkante meter terug van vastgoedbedrijf PPF Real Estate Holding.

Maar het 12.000 vierkante meter grote gebouw is daarmee altijd grotendeels vacant, en leent zich wat Van Loenen, Meulendijks en Van Veggel perfect als uitbreiding voor hun op een steenworp gelegen B. Amsterdam. Dat eerste pand liep na de opening in 2014 snel vol, waarna het naastgelegen kantoor werd opgeslokt (B.2). Beide panden zijn momenteel verhuurd, melden de oprichters.  "We wisten dat het snel zou gaan en waren voordat het tweede gebouw opende al plannen aan het maken voor een derde gebouw," zegt Meulendijks tegen het Parool

Zie ook: B.Amsterdam maakt droomplek van oud IBM-pand

Met B.3 is de 'B. Campus' nu 40.000 vierkante meter groot "en is de Riekerpolder dé plek geworden voor innovatie, jong talent en ondernemerschap", verwijst B. Amsterdam naar het bedrijvenpark onder die naam. Ondertussen bouwen de drie ondernemers aan B. New York, waar zij in Brooklyn een pand van 10.000 vierkante meter aan het water hebben bemachtigd.

Silicon Polder

De 3 panden van B.Amsterdam liggen aan de rand van de stad, maar wel op 4 minuten rijden van Schiphol. Het is Silicon Valley (bijna) in de polder. De gebouwen worden gevuld met een combinatie van startups, grote bedrijven die willen innoveren en creatieve bedrijven. B. Amsterdam afficheert zich behalve als een werkplek ook als een event-, sport- en eetlocatie. 

Niet alle huurders dompelen zich in B.3 onder in het startupgedruis: er blijven verdiepingen gereserveerd voor directe verhuur, "waarbij huurders naar eigen keuze gebruik kunnen maken van (delen van) het B. concept door diensten af te nemen en zich te verbinden aan de B. community".

Was het oorspronkelijke pand van B. Amsterdam toen de oprichters erin trokken nog behoorlijk ruig en kaal, B.3 oogt alvast een stuk gelikter:

Bonus: zo komt B. New York eruit te zien:

Redacteur Sprout.nl. Email: maarten@sprout.nl