Zo ziet de groei van de Amerikaanse cannabismarkt eruit

Het is een staaltje gedurfd ondernemerschap in het conservatieve Amerika, maar startups die zich er op de cannabisbranche durven te storten, genieten voorlopig van een groeimarkt – in die ziet er zo uit.

Vandaag gaan de Verenigde Staten naar de stembus. Winst voor de – progressieve – Democraten zal goed nieuws zijn voor de opkomende cannabisbranche. President en Republikein Donald Trump mag dan vanaf het begin van zijn termijn vinden dat het eventueel legaliseren van cannabis een aangelegenheid is voor individuele staten, de laatste maanden heerst er onduidelijkheid over zijn agnostische houding omtrent de branche. Zo zou Trump een onderzoek instellen naar de “bedreiging” die die de plantjes op de VS zouden hebben. De Democraten verschuiven op hun beurt steeds verder richting de links-progressieve hoek, waar men doorgaans voorstander is van de legalisering van de softdrug.

Hoe de politiek zich de komende tijd ook op zal stellen ten opzichte van cannabis, zeker is dat de branche sterk groeiende is in de VS. Toen Sprout afgelopen jaar in San Francisco rondliep, spotten we dan ook menig cannabisstartup. Blog – jawel – Cannabiz Media volgt de cannabisstatistieken op de voet. In onderstaande tabel zie je de recente groei van het aantal cannabislicenties voor retailers en medicinale gebruikers.

In onderstaande infographic zie je vervolgens in welke staten het aantal verstrekte licenties het hoogst is. Zoals je kunt zien, neemt cannabis vooral aan de oostkust een grote vlucht. Wordt het tijd voor Amerikaanse muzikanten om hun eigen Nederwiet te schrijven? Startups profiteren in ieder geval van een groeimarkt.

Foto boven: Getty/Linda Davidson.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!