Zoveel groeigeld haalden UtrechtInc-startups de afgelopen 10 jaar op

Startups die leerden groeien in de startup-snelkookpan van UtrechtInc verzamelden de afgelopen 10 jaar 920 miljoen euro aan groeikapitaal, blijkt uit een nieuw overzicht. Developer-platform Gitlab en biotechbedrijf Argen-X zorgden voor de grootste klappers.

UtrechtInc helpt ondernemers en wetenschappers bij het succesvol opzetten van hun disruptieve bedrijf of academische spin-off. De Utrechtse snelkookpan ondersteunde tot nu toe 192 startups, waarvan 66 procent nog actief is (of is overgenomen). Deze startups creërden in totaal 1.735 banen. Vorige maand werden weer 8 nieuwe (early stage-)startups geselecteerd voor het acceleratieprogramma.

Qua groeigeld werd er vorig jaar een bedrag van 393 miljoen euro aan investeringen opgehaald door startups die ooit bij UtrechtInc leerden groeien. Daarmee komt het totale groeikapitaal over de periode 2009 tot en met 2018 op 920 miljoen euro. Dat bedrag is mede te danken aan investeringen in het inmiddels beursgenoteerde alumnus Argen-X, een biotech-bedrijf dat twee jaar geleden 231 miljoen dollar ophaalde met een beursgang in de VS, en GitLab, een platform voor developers dat vorig jaar 100 miljoen dollar incasseerde.

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl