Stem op de beste ondernemers van 2012!

Het was een bewogen jaar, waarin veel bedrijven uit de bocht vlogen. Er gebeurde ook veel goeds. Tot en met 29 december kon je op een van deze excellerende ondernemers stemmen. Uitslag: de mannen van Vonq wonnen.

Dit is jouw kans om de Ondernemer van het Jaar te kiezen. Het eind van het jaar nadert en we willen van jou weten wie jij er van je collega-ondernemers er uit vond springen. We hebben een lijst van twintig ondernemers voorgeselecteerd: het zijn allemaal ondernemers die dit jaar in het nieuws zijn geweest en die er in zakelijk een allemaal een stoere daad hebben verricht met hun bedrijf. In de onderstaande lijst - op alfabetische volgorde uitgaande van bedrijfsnaam- staan de ondernemers en wat hen dit jaar goed maakte. We gaan uit van het bedrijf en de daaraan verbonden oprichters/ondernemers. Het komt één keer voor dat eenzelfde ondernemer bij twee bedrijven betrokken is. Je kunt tot 29 december je stem uitbrengen, op 31 december maken we de winnaar bekend. De prijs: nog een verassing!   

 [VOTELIST GROUP="De beste ondernemer van 2012"]

1. Jeroen Elkhuizen en Jeroen Doorenbos  | Belsimpel

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Elkhuizen en Doorenbos"]Wie als webshop de Fast 50 weet binnen te slepen, doet iets heel erg goed. Hun groeiprestatie: 16.155 procent in vijf jaar. De ondernemers wonnen ook de  Challenger 50 Publieksprijs.

 

 

 

 

2. Piet Decuypere  | Danerolles

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Decuypere"]Decuypere  zegde zijn baan bij Danone op en een wist voor zijn allereerste ondernemersavontuur direct Marcel Boekhoorn als investeerder te strikken. 

 

 

 

 

3. Marcel Wendt en Carel Mackenbach | Digidenty

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Wendt en Mackenbach"]Alle grote marktpartijen hadden het nakijken toen het piepkleine Hollandse bedrijf door de Britse overheid geselecteerd om de `DigiD' voor zijn 63 miljoen burgers te verzorgen.

 

 

 

 

4. Alexander Kraaij | Ecofont

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Kraaij"]Iemand die ons van die dure toners in printers  af gaat helpen, is natuurlijk een held. Alexander Kraaij ontwikkelde printsoftware waarmee gaatjes in inkt wordt gespoten. Zijn innovatie leverde hem de titel Challenger van 2012 op.

 

 

 

 

5. Edial en Floris Dekker | Gidsy

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Dekker"]Ze wisten een miljoen euro investeringsgeld op te halen bij onder meer Werner Vogels (Amazon) en Ashton Kutcher voor hun Marktplaats voor activiteiten.

 

 

 

 

6. Duncan Stutterheim | ID&T

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Stutterheim"]Wie een overnamebod van 100 miljoen dollar afslaat, heeft karakter. 

 

 

 

 

7. Janneke Niessen en Joëlle Frijters | Improve Digital

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Niessen en Frijters"]Hun online advertentiebedrijf groeide laatste jaren keihard. Dit jaar volgde er een mooie exit. Ze verkochten een meerderheidsbelang aan een Zwiters beursgenoteerdbedrijf.

 

 

 

 

8. Reinout te Brake | IQU

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Te Brake"]Oud-Spil Games-topman Reinout te Brake heeft grote groeiambities met zijn gamingmarketingbedrijf IQU. De online marketingspecialist voor de internationale game-industrie waagde dit jaar de overstap naar de VS.

 

 

 

 

9. Robert Gaal en Steven van Wel en Stefan Borsje | Karma

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Gaal Van Wel en Borsje"]De Nederlandse it-ondernemers verhuisden naar New York en lanceerden in Amerika een nieuwe mobiele 4G-dienst.

 

 

 

 

10. Claire Boonstra | ex- Layar

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Boonstra"]De mede-oprichter vertrok om zich met een maatschappelijk doel bezig te houden: het innoveren van het onderwijs.

 

Volgende pagina nummers 11 tot en met 20!

 

11. Bert Jan Kampherbeek  en Marco Wieland | Mapper

De Delfste startup haalde 80 miljoen euro aan investeringsgeld op, een mooie kroon op meer dan tien jaar onderzoekswerk.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Kampherbeek en Wieland"]

 

 

 

 

 

12. Arnoud Haverlag, Jons Janssens en Steven van Wel | Marvia

De hippe ondernemers beleefden een mooie exit. Ze verkochten hun bedrijf aan Post NL.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Haverlag Janssens Van Wel"]

 

 

 

 

13. Durk Jan de Bruin | Mijn Winkel

De Startpagina-oprichter weet wanneer hij moet cashen. Dit jaar realiseerde hij na een exit zijn website om webshops mee te maken.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="De Bruin"]

 

 

 

 

14. Ruud Veltenaar | Parkmobile

Hij deed met de parkeerbetaalservice een stoere overname in Groot-Britannië en wist zo marktleider te worden. 

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Veltenaar"]

 

 

 

 

15. Daan Weddepohl | Peerby

Hij won de Green Challenge met zijn site waarop consumenten elkaar dingen kunnen uitlenen. Prijzengeld: 100.000 euro. Ook hij haalde Sanoma Ventures als investeerder binnen. En dat terwijl het bedrijf nog geen wezenlijke omzet heeft. 

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Weddepohl"]

 

 

 

 

16. Raymond Cloosterman | Rituals

Hij wist zijn winkelketen met verzorgingsproducten zonder groot marketingbudget op te zetten, lanceerde dit jaar een nieuwe internationale groeistrategie en kreeg er ook nog makkelijk geld voor bij de bank. 

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Cloosterman"]

 

 

 

 

17. Lodewijk van der Meulen | The Vincent Hotel Group

De Amsterdamse hotelontwikkelaar wist tientallen miljoenen investeringkapitaal op te halen om de komende jaren negentien nieuwe hotels starten op A1-locaties. Zijn slimme strategie: lege kantoren ombouwen naar hotels.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="van der Meulen"]

 

 

 

 

18. Sherita Narain | Thermen Holiday

De ondernemer keerde terug bij het welnesscentrum om een lastige reorganisatie door te voeren.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Narain"]

 

 

 

 

19. Dolf Kars, Michael Riviera en Willem Stenfoort | Videostrip

De ondernemers wisten hun Amsterdamse video-adverteerdersnetwerk aan te RTL te verkopen.

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Kars Riviera en Stenfoort"]

 

 

 

 

20. Remy Verhoeven, Tycho van Paassen en Wouter Goedhart | Vonq

De recruiters timmeren hard aan de weg en wisten dit jaar Michiel Muller als investeerder binnen te halen. 

[VOTEBUTTON GROUP="De beste ondernemer van 2012" ITEM="Verhoeven Paassen en Goedhart"]

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!