Studentenondernemersprijs: de winnaars

Fieke Meindertsma heeft met haar bedrijf Conceptors (Den Haag) de Studentenondernemersprijs (StuOP) gewonnen. De Lef-prijs is naar Marin Licina van Cravatta Pelliano (Amsterdam) gegaan.

Fieke Meindertsma kreeg de prijs uit handen van zakenvrouw van het jaar Jacqueline Zuidweg. Fieke mag naast de titel ook een geldprijs van 5000 euro in haar zak steken. De Studentenondernemersprijs bestaat nu vijf jaar en is bedoeld om odnernemschap onder studenten te stimuleren. 

Conceptors transformeert voor eigen rekening en risico grote leegstaande gebouwen in florerende bedrijfsverzamelpanden. De jury over Fieke: “Wat zij voor elkaar krijgt, in die sector, in deze tijd, op haar leeftijd is buitengewoon indrukwekkend en verdient grote bewondering”

25 onder 25-winnaar wint weer

Marin Licina, die creatief directeuur is bij Cravatta Pelliano, werd beloond met een advertentiecampagne, omdat zijn ondernemerschap van het meeste lef getuigt, aldus de jury. Pelliano ontwerpt mannenmode en brengen dit op een heel eigen wijze succesvol internationaal op de markt. Pelliano’s moderne variant op de herendas, wordt gedragen door bekende tv persoonlijkheden als Mathijs van Nieuwkerk.

De jury van de Studenten Ondernemersprijs zegt hierover dat Marin in een moeilijke markt op een creatieve manier een positie heeft verworven. De oprichters van Pelliano zijn Steijn Pelle en Bernd Damme. Zij wonnen in juni de Sprout 25 onder de 25. 

Aan de Studentenondernemersprijs hebben dit jaar 51 ondernemers meegedaan, zetsig procent van hen doet een wo-studie, 30 procent is vrouw. De gemiddelde leeftijd is 22 jaar en 88 procent van hen heeft personeel in vaste dienst. De prijs werd uitgereikt in de Kloosterkerk in Den Haag. 

De zes student-ondernemers die dit jaar tot de finale zijn doorgedrongen: 

Pieter Bosschaart, (Amsterdam) die met zijn creatieve bedrijf in korte tijd een indrukwekkende klantenkring heeft opgebouwd (dit jaar ook op de lijst 25 onder de 25 van Sprout)
Fleur Kriegsman (Amsterdam) begon op haar 16e met ondernemen en wordt nu als 20 jarige door de jury omschreven als een echte ondernemer met serieuze omzetten en winsten (in 2009 tot op lijst 25 onder de 25 van Sprout);
Florens Röell, (Amsterdam) maakte indruk op de jury met een doordacht business model en een sterk optreden;
Marin Licina (Delft) is volgens de jury inspirerend, authentiek en zelfbewust;
Fieke Meindertsma (Den Haag), die als jonge vrouw succesvol in het vastgoed opereert;
Steinar Hendriks (Haarlem): een gedreven verkoper en een uitstekend strateeg. Hij was stond dit jaar op ook de lijst 25 onder de 25. 

Wat is de Studentenondernemersprijs (StuOP)? 

In 2008 lanceerde Pia van Boven directeur en oprichter van ImpressiveGreenApple de Studenten Ondernemersprijs. Er bestonden al diverse prijzen voor ondernemende studenten met een sterk businessplan. De Studenten Ondernemersprijs heeft een heel eigen plek verworven door niet zo zeer het plan als wel de uitvoering, het getoonde ondernemerschap, te belonen.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!