Amazon schiet Nasdaq naar recordhoogte

Amazon timet zijn persberichten ultraslim en maakt daardoor een forse koerssprong in de Nasdaq. De technologiebeurs zelf schoot door de 9.000 punten heen. 

Ja hoor, hij flinkt het ‘m op het einde van het jaar nog even doodleuk om de Nasdaq naar een recordhoogte te stuwen: Jeff Bezos. De Nasdaq kwam gisteren, Tweede Kerstdag, boven de 9.000 punten, mede dankzij het feit dat het aandeel Amazon maar liefst 4,5 procent steeg in waarde. Het aandeel eindigde op 1.868,77 dollar; de hoogste stand sinds juli.

Slimme pr

Het had allemaal te maken een slimme pr-zet van Amazon. Het bedrijf had besloten om direct na kerst de cijfers over de verkopen tijdens de feestdagen bekend te maken. Deze cijfers bleken nogal goed te zijn: miljarden artikelen gingen er over de digitale toonbank, Amazon kreeg er zo’n 5 miljoen klanten bij voor zijn streamingdienst Amazon Prime en verkocht meer eigen apparaten, zoals de draadloze speaker Echo Dot.

Qua bezorging bleek het ook dik voor elkaar te zijn bij Amazon: het aantal bestellingen dat al binnen een dag bij de klant op de mat viel, bleek in vergelijking met 2018 te zijn verviervoudigd.

Wat een goed getimed persbericht dus al niet kan doen. En tot slot: zo ziet dat eruit, de plotselinge koerssprong van 4,5 procent voor Amazon. 

Amazon

Foto boven: Jeff Bezos (Getty).

Volg ons ook op Twitter en Facebook

Tips? Mail redactie@sprout.nl

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!