Leiderschap: wees goed in weinig, maar wel heel goed

Joël Aerts

Leiderschap: wees goed in weinig, maar wel heel goed

Leiderschapsexpert Joël Aerts geeft je tips voor het ontwikkelen van je leiderschap als ondernemer. In de derde aflevering: een goede leider kenmerkt zich niet door het ontbreken van zwakke punten, maar door het hebben van een paar hele sterke.

Onderzoekers destilleerden uit duizenden leiders 16 competenties die zorgen voor betere resultaten. Maar er is niemand die verwacht dat je al die eigenschappen allemaal tot in de puntjes beheerst. Sterker nog, het maakt voor een goede leider minder uit welke competenties aanwezig zijn, zolang je maar op een paar competenties heel hoog scoort.

Daarom deze twee vragen:
- Waar ben jij goed in, en wat doe jij eraan om deze sterke punten verder te ontwikkelen?  
- Waar ben je niet goed in? En hoe kun je ervoor zorgen dat je niet verleid wordt om juist hier heel veel tijd en aandacht aan te besteden?

Joël Aerts is auteur, spreker en adviseur over leiderschap. Hij is auteur van het boek 'Ontwikkel je leiderschap’ en schreef eerder met Ben Tiggelaar de nummer 1 bestseller 'MBA in één dag – Het boek'. Joël geeft veel presentaties en masterclasses ven wordt geroemd om zijn energie, kennis en toegankelijkheid.