U bent de beste

Door te sippen is nog nooit iemand verder gekomen. Bent u klaar voor een lesje positief denken?

Startup-goeroe Romanus Wolter geeft in Entrepreneur vijf tips om te ontsnappen aan de donkere wolken.

 

  • Weet dat u een succesvol ondernemer bent. Laat u door niemand van de wijs brengen als u met een nieuw idee op de proppen komt. Weiger te geloven dat er ook maar één omstandigheid is die u van uw doel kan afhouden.
  • Maak uw gedachten vrij en onderzoek alle mogelijkheden en oplossingen. Verzin geen excuses. Juist door naar antwoorden te zoeken, wordt de verbeelding aangewakkerd.
  • Wees vasthoudend en neem actie. Train uzelf om tot actie over te gaan. Kleine stapjes zorgen voor de realisering van uw idee.
  • Spreek met opzet in positieve termen. Verwijder negatieve gedachten uit uw leven door uw interpretatie van zaken te veranderen. Bedenk niet wat er allemaal fout kan gaan of is gegaan, maar zie juist nieuwe mogelijkheden in wat eerder mis ging.
  • Stap uit uw huidige omgeving om even serieus na te denken. Nieuwe ideeën doen zich vaak voor in een verfrissende lokatie. Verruil dus af en toe de koffieautomaat op de gang voor het café aan de overkant van de straat.

 

Lukt het nog niet om met een positieve blik de wereld in te kijken, neem dan een mental coach die u moed inpraat. Blijkbaar vind zo’n twintig procent van de Nederlandse directeuren een persoonlijke raadgever broodnodig.