Uit depressie door ondernemerschap

Waar ondernemerschap wel niet toe kan leiden... Allekabels.nl-oprichter Robert Peters zat in een depressie, maar wist zich daar uit te werken door het opzetten van een eigen bedrijf. Nu is hij succesvol webondernemer.

Robert Peters (32) had een moeilijke jeugd; zijn ouders scheidden op jonge leeftijd en hij groeide grotendeels op in een internaat. Met school had hij veel moeite, er waren jaren dat hij alleen maar spijbelde. Op zijn zeventiende belandde hij in een depressie, waardoor hij vier jaar lang op bed lag bij zijn moeder thuis en geen zin meer had in het leven. Tot hij van zijn laatste geld een computer kocht. Er ging een wereld voor hem open: hij wilde alles leren over computers en internet, en zette zijn eerste eigen website op. “Voor ik het wist had ik een inkomen.”

Het ondernemerschap trok Peters uit zijn depressie. Hij kocht een auto, ging het huis uit en begon software te ontwikkelen met goedkope programmeurs in Vietnam. Eerst wilde hij software voor webwinkels verkopen, maar het resultaat daarvan vond hij zo mooi dat hij besloot om zelf een webwinkel te starten. Hij koos voor de verkoop van kabels. De paar duizend euro omzet die hij bij de start verdiende, verdubbelde elke maand, en na een paar maanden besefte hij: dit kan heel groot worden. Nu heeft Peters een succesvolle onderneming: Allekabels.nl heeft dertig mensen in dienst, bediende bijna 200.000 klanten in 2011 en mikt dit jaar op een omzet van zes miljoen euro.

Bekijk het volledige interview met Robert Peters bij 7 Ditches TV hieronder:

Karin Husslage was hoofdredacteur van Sprout tot april 2015