Van computernerd tot internetmiljonair

Mark Zuckerberg, Richard Branson, Steve Jobs; toen zij nog in de schoolbanken zaten waren het allemaal klassieke nerds. Zie hier hoe zij zich van eenkennige datakloppers ontpopten tot ware ondernemersgoden.

Bekijk ook de andere slideshows van Sprout.

 

Bill Gates

William Henry Gates III...of gewoon Bill. De medeoprichter van Mircosoft zat graag vooraan in de wiskundeklas, pas toen hij een van de rijkste mensen op aarde werd, zagen ook de meiden hem staan.

Marc Andreessen

Koel, beheerst,gedistingeerd. Zo laat de Netscape-oprichter zich tegenwoordig portretteren. Dat moet ook wel, als je in de raad van commissarissen zit van Facebook, eBay en HP.

Eric Schmidt

De ceo van Google. Ergens in een nachtkastje in het ouderlijke huis van Eric Schmidt liggen nog steeds die epische brillenglazen.

Mark Zuckerberg

De CEO van Facebook was ooit heel onschuldig. Maar het imago van de jongen met de fletse sweater is door snode social mediaplannen inmiddels omgeruild voor de Time Person of the Year.

Richard Branson

De coole platenbons/vliegtuigman Richard Branson was ook in zijn tienerjaren al druk als ondernemer. Hij begon ooit met het oprichten van een eigen krantje.

Steve Jobs

Kan een metamorfose nog radicaler. De huidige Apple-überseksueel begon ooit als brave borst met een bow tie.