Vijf gratis businessideeën

Geen ideeën? Kijk eens over de grens. 5 keer gratis inspiratie.

Smerig tikken
Een toilet verlaten zonder handen wassen is not done - vraag hetzelfde aan iemand die een toetsenbord in gebruik heeft en u wordt voor gek verklaard. Vreemd, aangezien een toetsenbord veel smeriger is dan de toiletbril. De Keyboard Cleaner van AM Denmark hoort in ieder kantoor. Want minder bacteriën is minder ziekteverzuim. Bent u die distributeur?

Innoveren in vorm
Productinnovatie gaat niet altijd om beter, mooier, sneller. Soms volstaat een kleine aanpassing om de klant te bereiken. Wat willen mannen? Spelen - de channel charger gun is een afstandsbediening in de vorm van een pistool. En wie heeft er nou niet de neiging om Gerard Joling van het scherm te schieten? Ga creatief om met uw eigen product...

Groen voor euro’s
Bedrijven nemen massaal hun Maatschappelijke Verantwoordelijkheid. Om consumenten meer betrokken te maken helpen rampenfilms als An Inconvenient Truth. Maar keiharde euro’s werken nog altijd het best. Dat kan met milieuboetes.  Recyclebank doet het anders. Zij beloont consumenten voor recyclen. Hoe meer je scheidt, hoe meer je krijgt - tot maximaal 35 dollar per maand. Iets voor Nederland?

Sms-code
Community-denken is overal. Initiatieven gaan steeds vaker van de onlinewereld naar de offline wereld. Shyno verkoopt t-shirts met een unieke sms-code. Gluurders kunnen het meisje/jongen van hun dromen een sms sturen via de Shyno site. Een groot succes in Italië. Nu nog een sms-code op die regenponcho.

Omvallend kenteken
Ach, die verkeersboetes. Eerder deze maand schreven we op de website van Sprout al over smscontrole - een sms-dienst voor alle politiecontroles. En nu is er het kantelkenteken. De Zweedse Fox-Plate kost 145 euro. Nooit meer flitsboetes - tenzij uw kentekenklapper ontdekt wordt. Dat kost 6.700 euro.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!