Vlakke opening verwacht op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen openen dinsdag nagenoeg vlak, zo is de verwachting. Het cijferseizoen loopt praktisch op zijn einde. Een handjevol bedrijven geeft nog een kijkje in de boeken en beleggers gaan op zoek naar nieuwe impulsen die richting kunnen geven aan de markt.

Het afgelopen cijferseizoen stuwde de brede S&P 500 naar een recordhoogte. De winsten en omzetten van bedrijven vielen veelal hoger uit dan verwacht. Het resulteerde ook maandag in een hogere slotstand voor de graadmeter, die daarmee andermaal een record noteerde. Beleggers hebben ook vertrouwen in de Amerikaanse economie, die bewezen heeft tegen een stootje te kunnen.

Home Depot openbaarde als een van de laatste grote bedrijven zijn kwartaalcijfers. De doe-het-zelfketen noteerde een hogere winst en omzet doordat meer klanten de gang naar de winkels wisten te vinden.

Auto's

Automakers profiteren mogelijk van een positief bericht van de Amerikaanse nationale associatie van autodealers. Die meldde maandag dat de verkoop van nieuwe auto's in de Verenigde Staten volgend jaar naar verwachting zal uitkomen op meer dan 16,9 miljoen voertuigen, het hoogste niveau sinds 2005.

Investeerder Blackstone zorgde voor reuring in de voorbeurshandel. Het bedrijf meldde onder meer dat het 20 miljoen aandelen Pinnacle Foods en 20 miljoen aandelen in hotelketen La Quinta Holdings van de hand doet.

CytRx

Farmaceut CytRx weet de aandacht op zich gericht, nu de Amerikaanse keuringsdienst FDA een deel van een onderzoek naar een experimenteel medicijn tegen kanker heeft stopgezet na de dood van een patiënt.

De Dow-Jonesindex eindigde maandag 0,1 procent hoger op 17.647,75 punten. De S&P 500 won 0,1 procent tot 2041,32 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent naar 4671,00 punten.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!