VOC Capital neemt belang in Studyportals

Investeerderscollectief VOC Capital Partners neemt een belang van twintig procent in StudyPortals. "Over twee jaar zijn we marktleider."

 

Het Eindhovense StudyPortals (voorheen Mastersportal) is actief op zoek gegaan naar een strategische partner. Althans, dat lieten ze over aan Ruud van Hoek van Holland Corporate Finance, aan wie ze gekoppeld werden toen ze vorig jaar de New Venture Award wonnen.

 

Ervaring

"Wij hadden echt behoefte aan een strategische partner. We zijn niet dom met zijn drieën, maar wel redelijk onervaren", vertelt mede-oprichter Edwin van Rest. "We hebben Ruud gevraagd om op zoek te gaan naar een investerende partner met veel kennis en ervaring op het gebied van web usability en advertentie-effectiviteit."

 

Die partner werd gevonden in VOC Capital, met name omdat ook de oprichters van Metrixlab tot het collectief behoren. "Hun kennis over online markt- en advertentieonderzoek kan ons helpen verder te groeien."

 

Groei

Over groeien gesproken: naast Mastersportal.eu zijn ook BachelorsPortal.eu en PhDportal.eu inmiddels online. Scholarshipportal zit volgens Van Rest 'in de conceptuele fase'. En dan is de rek er nog lang niet uit, meent hij. "Er is nog zoveel onontgonnen terrein. We kunnen nog jaren werken aan nieuwe services."

 

Voorlopig is het doel helder: over twee jaar willen Van Rest en zijn compagnons marktleider zijn in heel Europa. "Op het gebied van informatievoorziening rond Engelstalige masteropleidingen zijn we inmiddels wel marktleider te noemen. We zijn nu hard bezig met de Duits- en Franstalige opleidingen en breiden uit met de verschillende andere studiemogelijkheden. Over twee jaar zijn we, met hulp van VOC Capital, marktleider."