Wolters Kluwer koopt Twinfield

De snelgroeiende online boekhouder Twinfield is overgenomen door Wolters Kluwer.  De activiteiten van Twinfield worden toegevoegd aan Wolters Kluwer Tax & Accounting.

Twinfield heeft het de afgelopen tien jaar goed gedaan als aanbieder van boekhoudsoftware volgesn het online SaaS-model. Inmiddels heeft het tienduizenden klanten in Nederland, Engeland en Scandinavië, vooral MKB-bedrijven.

Synergie

Wolters Kluwer was in Europa tot nu toe vooral actief als uitgever van vakinformatie, ook voor accountants, maar het wil zijn aanbod verbreden. In 2008 kocht het al MYOB Group, dat met Viztopia vanuit Australië een online boekhoudpakket aanbiedt. Via Twinfield biedt het nu ook in Europa directe boekhoudondersteuning. Hoeveel er met de overname is gemoeid, is niet bekend gemaakt. Er werken 75 mensen bij Twinfield. Volgens Wolters Kluwer past Twinfield goed in zijn divisie Tax & Accounting, waar andere softwareproducten al 'bijdragen aan de productiviteit van accountants en het MKB.'

Fast50

Twinfield is door André Kwakernaat en Maurice Tijhuis in 1999 opgezet als online pionier, en vooral de laatste jaren rap uitgegroeid tot een belangrijke leverancier van online boekhouden in Europa, volgens het software as a servicemodel dat inmiddels goed aanslaat in het MKB. Op dit moment worden er meer dan 80.000 administraties via Twinfield gevoerd in 22 landen. Het bedrijf heeft kabtoren in Engeland en Kiev, vorig jaar haalde het dankzij 413 procent omzetgroei over vijf jaar een plek in de Deloitte Technology Fast50.

Doorbreken in 4 markten tegelijk

Kwakernaat, inmiddels CTO naast de als CEO aangetrokken Bert van der Zwan, kijkt in een blog vandaag terug op elf jaar Twinfield. Het product ging live in 2000, uitgerekend het jaar waarin de internetbubbel uiteenspatte en alles wat met internet te maken had in een negatief daglicht kwam te staan. Nu koopt Wolters Kluwer de Nederlandse marktleider in online boekhouden, een razendsnel groeiende markt. "Nog steeds heb ik het gevoel dat we nog lang niet klaar zijn, dat we nog steeds aan het begin staan. Hoe breek je door in vier landen tegelijkertijd? Een krachtige internationale strategie is nodig. Die strategie is er en kunnen we nu gaan uitvoeren. Twinfield wordt overgenomen door Wolters Kluwer. Een fantastisch Nederlands bedrijf, beursgenoteerd, met een infrastructuur en mensen en klanten in landen waar wij ook succesvol willen worden. Twinfield online boekhouden past perfect in de producten-portfolio! Want waarom zes jaar erover doen om een land te veroveren als het ook anders en sneller kan?'

Lees ook: