Zet jezelf voor aap

Succesvol ondernemen gaat niet zonder vallen en opstaan. Zelfs de groten der aarde hebben moeilijke momenten gehad. Zet jezelf voor aap en andere tips van geslaagde entrepreneurs.

In Fortune delen deze goudhaantjes op hun beurt weer hun advies met zelfstandig ondernemers zoals u. Een selectie.

  • Ted Turner, oprichter van CNN en oud vice-voorzitter van mediaconglomeraat Time Warner,
    adviseert om “ jong te beginnen”. De beste opleiding die Turner ooit heeft gevolgd, kreeg hij thuis. Tussen zijn twaalfde en eenentwintigste jaar werkte hij als een paard in het bedrijf van zijn vader. Het heeft hem geen windeieren gelegd.
  • Jack Welch, voormalig ceo van General Electric,
    ondervond dat bestuursvergaderingen intimiderend kunnen werken. Een oudere collega wees hem erop “zichzelf te zijn”. Ga jezelf niet anders gedragen dan dat je bent. Je bent niet voor niets gekomen op de plek waar je nu zit.
  • A.G.Lafley, voorzitter en ceo van Procter & Gamble,
    zat aan het begin van zijn carrière bij de pakken neer. Een van zijn superieuren overtuigde hem ervan “niet weg te lopen voor een moeilijke klus.” Vanaf dat moment weet Lafley dat met uithoudingsvermogen zelfs de moeilijkste zaken opgelost kunnen worden.
  • Richard Branson, bedenker en ceo  van muziek- en lowbudget vliegmaatschappij Virgin, leerde het meeste van een ouwe rot in het luchtvervoer. Deze Freddie Laker vertelde Branson om zichzelf niet al te serieus te nemen. “Zet jezelf voor aap, anders overleef je het niet,” geeft Branson mee aan wie het horen wil.

Elke ochtend...

X
het belangrijkste ondernemernieuws in jouw mailbox? Gegarandeerd Sprout-stijl!