Boekhouding

Iedere ondernemer is verplicht een boekhouding bij te houden. Een schoenendoos vol papier is voor de belastingdienst niet goed genoeg. Om hoge boetes te voorkomen, moet de boekhouding aan strenge eisen voldoen. Gebruik dit dossier boekhouding opzetten en bijhouden om aan alle voorwaarden te voldoen.

Boekhouding

Veel ondernemers hekelen de administratie. Toch is het een must. Boekhouden geeft financieel inzicht en kan veel geld opleveren. Hoe pak je het aan? Verdient een boekhouder zichzelf terug? Is online boekhouden of boekhoudsoftware een goede middenweg? Tips voor het kiezen tussen een online boekhoudsysteem, boekhouder en accountant.

De boekhouding op orde is een eerste stap. Maar dan ben je er nog niet. Nu begint feitelijk pas het echte werk: de belasting regelen. Hoe doe je belastingaangifte, bereken je de omzetbelasting en betaal je de btw? Wanneer je hebt besloten dit gedeelte niet uit te besteden aan een financieel adviseur, dan helpt het dossier boekhouding: belastingaangifte doen je op weg.

Voor een overzichtelijke boekhouding, is het belangrijk de juiste documenten bij elkaar te bewaren. Leg daarom voor verschillende categorieën, verschillende ordners aan. Welke onderdelen behoren in de boekhouding en welke mappen leg je daarvoor aan? Dat vind je in dit dossier overzichtelijk boekhouden.