MKB-winstvrijstelling

De MKB-winstvrijstelling is een financieel voordeel voor alle ondernemers. Dankzij deze vrijstelling hoef je over een deel van de winst geen belasting te betalen. De checklist MKB-vrijstelling.

Voorwaarden MKB-winstvrijstelling

Voor de vrijstelling gelden vrijwel geen voorwaarden. Iedere ondernemer mag gebruik maken van de MKB-winstvrijstelling, ongeacht het aantal uur dat je in de zaak hebt gestopt.

Voordeel MKB-winstvrijstelling: maximale winst of korting

De MKB-winstvrijstelling levert je het voordeel op dat je over 14 procent van de gemaakte winst geen belasting hoeft te betalen. Hiervoor hoef je niets te doen, alleen te ondernemen en winst te maken. Het voordeel is dus dat je minder belasting betaalt. Voor ondernemers die verlies draaien, verkleint de MKB-winstvrijstelling het fiscale verlies. Heb je 10.000 euro winst gemaakt in 2014 – na aftrek van alle overige (ondernemers)aftrekposten? Dan zal slechts 8.600 euro als belastbaar inkomen worden belast.

Aanspraak maken op MKB-vrijstelling

Pas nadat je alle overige aftrekposten hebt ingevuld en van de winst hebt afgetrokken, treedt de MKB-winstvrijstelling in werking. Dat wil zeggen dat in de aangifte vervolgens 14 procent van de winst wordt afgetrokken, over dat deel hoef je geen belasting te betalen.

Dit artikel is geactualiseerd met hulp van de Belastingbutler.

Zie onze website voor meer informatie