Bezuinigingsmethodes: van kaasschaaf tot ontslagen

Je wilt gaan bezuinigen, zover is duidelijk. Maar hoe kies je op welke bedrijfsonderdelen je bezuinigt? Een overzicht van de verschillende manieren om te bezuinigen.
Een goede onderbouwde motivatie zorgt voor een duidelijke verantwoording naar je medewerkers en verhoogt de kans op sympathie en medewerking. Bezuinigen kan op oneindig veel manieren, maar in basis komt het neer op een aantal methodes. Welke manier je ook kiest, kijk goed vooruit om te voorkomen dat je volgend jaar alle doorgevoerde bezuinigingen weer moet terugdraaien. Een overzicht van de manieren om te bezuinigen:

Kaasschaafmethode

De kaasschaafmethode klinkt eerlijk omdat iedereen evenveel pijn lijdt, maar het zorgt er ook voor dat je geen duidelijke keuzes maakt. Zo kan het zijn dat afdeling Y kan blijven functioneren met drie medewerkers minder, terwijl het ontslag van één persoon op afdeling X ertoe leidt dat veel cruciale taken niet meer worden uitgevoerd wegens onderbezetting. Vraag je dus af of de kaasschaafmethode wel het gewenste effect sorteert en niet juist ervoor zorgt dat (een deel van) je bedrijf wordt lamgelegd. Meer over de nadelen van deze methode lezen?

Investeringsstop

Een personeels- en investeringsstop voorkomt dat er nieuwe uitgaven worden gedaan en levert dus een besparing op. Realiseer je wel dat deze methode het bedrijf lam legt. Want een afdeling waar onderbezetting is, blijft achter de feiten aanlopen en presteert dus ondermaats. Dat betekent dat ze minder tot geen winst maken. Daarnaast komen geen nieuwe initiatieven meer van de grond, waardoor je als ondernemer niet meegaat in de nieuwste ontwikkelingen en dus een achterstand op je concurrenten oploopt. Ook het niet vervangen van die ene kapotte printer kan meer geld kosten dan het oplevert. Want als je werknemers voor ieder printje drie verdiepingen omhoog moeten, kost dat veel kostbare tijd.

Luxeposten schrappen

Kerstpakketten, bedrijfsuitjes, gratis dure biologische koffie, zakenreisjes en andere luxeposten zijn vaak leuke extraatjes voor de werknemers, maar niet noodzakelijk. 'Schrappen dus' denk jij als ondernemer die op de kleintjes let. Dat klinkt daadkrachtig, maar de vraag is of het financieel echt zoden aan de dijk zet. Als je het goed brengt en uitvoert kun je werknemers bewust maken van het feit dat er flink op de kosten moet worden gelet. Waak er wel voor dat werknemers het gevoel krijgen dat ze niet meer gewaardeerd worden.

Strategische keuze

Wellicht de eerlijkste, maar ook meest lastige bezuinigingsmethode is terug naar de essentie van het bedrijf gaan. Wat is de strategie van de onderneming en welke activiteiten en bedrijfsonderdelen dragen daadwerkelijk bij aan deze strategie? Deze methode dwingt je duidelijke keuzes te maken. De zwakke onderdelen bouw je af of elimineer je uit je bedrijf, terwijl je de activiteiten die een meerwaarde creëren of bijdragen aan de essentie van je onderneming ongemoeid laat. Een manier om daar bewust over na te denken is door je businessplan te herschrijven. Deze methode werkt niet alleen bij grote bedrijven, ook kleine ondernemingen kunnen strategische keuzes maken. Bijvoorbeeld door het klantenbestand kritisch tegen het licht te houden. Neem afscheid van de klanten niet of nauwelijks iets bijdragen, maar wel tijd en geld kosten. Durf ook afscheid te nemen van langlopende relaties die ook in de toekomst vrijwel niets opleveren voor je bedrijf.

Overige bezuinigingsposten

Je kunt op oneindig veel posten bezuinigen. Van personeel tot aan kantoorartikelen, alles is mogelijk. Voor een aantal bezuinigingsposten hebben we concrete tips uitgewerkt. Te weten:

Zie onze website voor meer informatie