Tips om te bezuinigen door personeel te ontslaan

Soms moet je personeel ontslaan om het bedrijf weer gezond te maken. Waar moet je rekening mee houden en hoe kom je het goedkoopst van je werknemer af? Tips om te bezuinigen op personeel.
Werknemers ontslaan kan niet zomaar. De Nederlandse werknemer is goed beschermd door een hoop regels en wetten. De kans dat je eerst flink moet betalen voordat je een of meerdere vaste werknemers kunt ontslaan, is dan ook groot. Moet er toch bezuinigd worden op de p&o-post? Kijk dan eerst naar deze oplossingen in plaats van met de kaasschaaf langs alle afdelingen te gaan.

Tijdelijke contracten

Van werknemers met een tijdelijk contract kun je na afloop van het contract kosteloos afscheid nemen. Om hier optimaal van te profiteren moet je van tevoren goed nadenken welk contract je een werknemer geeft. Zo voorkom je dat je te snel een vast contract moet aanbieden of je werknemer nog moet aanhouden terwijl er geen werk meer voorhanden is. Heb je een werknemer enkel nodig voor een project waarvan je nog niet goed weet hoe lang het gaat duren? Dan kun je een projectcontract aanbieden. Daaraan is slechts één voorwaarde verbonden, namelijk dat de einddatum van het project door derden (en dus niet door de werkgever zelf) wordt bepaald. Houd er rekening mee dat je verplicht bent om een werknemer een vaste aanstelling te geven na drie tijdelijke contracten of wanneer de werknemer meer dan drie jaar tijdelijk in dienst is.

Afdeling uitbesteden

Werknemers ontslaan levert op de korte termijn geen besparing op, maar soms is het op de lange termijn wel een betere oplossing. Zeker voor afdelingen waar de vaste kosten hoog zijn, terwijl de opbrengsten zeer variabel zijn. Door deze afdelingen op te heffen en in te huren bij een extern bedrijf, kun je op lange termijn flink wat geld uitbesparen. Afdelingen die zich hiervoor lenen zijn externe datacenters, de catering, callcenters en zelfs de personeelsadministratie behoort tot de mogelijkheid. Voor kleine bedrijven kan het ook lonend zijn om de (telefonische) receptie uit te besteden Kijk in ieder geval eens kritisch naar alle verschillende afdelingen en in hoeverre je ze echt intern nodig hebt. Alle overige methoden om een werknemer te ontslaan, vind je in het dossier 'werknemer ontslaan'

Zie onze website voor meer informatie