Overstappen op cloud computing

Over de hele wereld zijn veel verschillende cloud computing providers te vinden. En er komen dagelijks nieuwe providers bij. Maar hoe kies je de juiste provider? Tips voor overstappen op cloud computing.
Allereerst is het goed om te weten wat cloud computing precies inhoudt. Daarbij de kanttekening plaatsend dat binnen de ict-wereld veel verschillende definities van cloud computing bestaan (Nederlandse interpretaties en Engelse interpretaties). Verifieer je dus allereerst dat je in basis over hetzelfde praat als je met een provider om de tafel zit om over te stappen op cloud computing. Daarnaast spreekt het voor zich dat er geen beste provider voor iedereen is. Het hangt vooral af van de volgende punten welke provider het beste bij de onderneming past:
  • Welke bedrijfsonderdelen: Met sommige bedrijfsonderdelen kun je beter geen risico nemen. Bedrijfskritische systemen laat je dus liever op je eigen server draaien. De rest kan prima op de cloud geplaatst worden. Inventariseer wat je allemaal over wilt zetten en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt.
  • Systeemeisen: Welk besturingssysteem wil je en welke software heb je nodig?
  • Service en garanties: Voor echte service moet betaald worden. Is het cruciaal dat een eventueel probleem binnen minuten wordt opgelost? Kies dan voor een duurdere partij (liefst in de buurt) waarmee je duidelijke voorwaarden en targets kunt afspreken.
  • Abonnement: Welke abonnementsvorm past bij het bedrijf?

Internationale bedrijven

Als je in basis hebt bepaald wat voor cloud computingpakket je wilt hebben, kun je op zoek naar een passende provider. Ideaal hiervoor is om een eerste selectie te maken aan de hand van de websites. Neem daarin ook internationale bedrijven mee. Kijk wel goed of ze hun diensten ook aan het buitenland aanbieden, want dat doet niet iedere provider. Let daarnaast ook goed op dat Amerikaanse bedrijven gebonden zijn aan de Patriot Act, waardoor de Amerikaanse regering zich ongevraagd toegang mag verschaffen tot gegevens die zijn opgeslagen in Amerika. Meer lezen over cloud computing?

Zie onze website voor meer informatie