Voordelen van cloud computing

Cloud computing is voor veel ondernemers nog nieuw en onbekend. Wellicht vraag je je af wat je ermee kunt. De voordelen van cloud computing op een rij.
Cloud computing kent veel voordelen, toch is nog lang niet iedereen overstag. De voornaamste reden waarom veel ondernemers terughoudend zijn om in cloud computing te stappen, is vanwege de beveiliging. Met enige regelmaat komt een bedrijf in het nieuws waar privacygevoelige informatie op straat is komen te liggen. Momenteel zijn veel beveiligingsdiensten hiervoor in opkomst. Zij bieden services voor geavanceerde authenticatie, preventie van fraude en identiteitscontrole aan die eenvoudig zijn te implementeren, toe te passen en te beheren. Een lijst met voordelen van cloud computing:

Meer tijd voor corebusiness

De kernkwaliteit van veel ondernemers ligt niet bij ict. Met cloud computing besteed je dat deel van je bedrijf uit en kun je weer meer tijd besteden aan je corebusiness.

Kosten besparen

Je hoeft geen servers en hardware meer aan te schaffen, je neemt enkel een dienst af voor dat deel waar je gebruik van maakt. Meestal op abonnementsbasis, waardoor je flink wat kosten kunt besparen.

Betere bereikbaarheid

Cloud computing zorgt voor een betere bereikbaarheid van de medewerkers én van de bedrijfskritische data. Daardoor is werken op afstand, alleen of met collega's een stuk makkelijker. Dat past helemaal in het plaatje van het nieuwe werken.

Regelmatig updates

Veel softwareprogramma's bieden regelmatig updates aan. Vooral vanwege de kosten en risico's maken weinig bedrijven hier gebruik van. Maar doordat bij cloud computing de software niet iedere keer opnieuw geïnstalleerd en geüpdatet hoeft te worden op de computer zelf, merk je er als consument helemaal niets van. Behalve dan dat je ineens met een nieuwere versie werkt en de update bij de abonnementsprijs zit inbegrepen.

Snelle groeimogelijkheden

Wanneer je digitale activiteiten in korte tijd explosief groeien of juist krimpen, zit je niet met een tekort of overschot aan servers. Immers, je hoeft enkel je abonnement aan te passen. Dat scheelt fysieke ruimte en opstartkosten, naast natuurlijk de onderhoudskosten. De cloud is dus net als met stroom, je betaalt naar verbruik.

Zie onze website voor meer informatie