Ondernemen

Van startende ondernemer tot aan het pensioen en van een enorme groeispurt tot aan een naderend faillissement. Voor alles waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen, vind je hier de benodigde informatie. In de vorm van checklists en uitgewerkte artikelen lees je precies hoe je mogelijke vragen en problemen kunt oplossen en aanpakken.

Ondernemen

Ben je net een eigen onderneming begonnen of heb je plannen daartoe? Dan komt er een hoop op je af. Je moet dingen regelen en krijgt te maken met veel diverse regels en beperkingen. Veel vragen waar je mee zit worden met behulp van handige checklists op deze site beantwoord.

Een webwinkel kun je klein beginnen in de avonduren naast je gewone werk of je pakt het gelijk groots aan en stopt al je tijd en energie erin. In beide gevallen krijg je te maken met veel vragen, regels en wetgeving. Het stappenplan webwinkel starten helpt je erdoorheen.

Om een bedrijf te starten of om te groeien, moet je investeren. Niet iedere ondernemer heeft voldoende spaargeld of krijgt een lening bij de bank. Een investeerder kan dan een uitkomst zijn. Waar vind je een investeerder en hoe krijg je financiering voor je bedrijf? De tips.

Als kleine ondernemer zonder personeel geniet je bepaalde voordelen, maar krijg je tevens met extra regels en beperkingen te maken. Waar moet je allemaal op letten als zzp’er en wat moet je allemaal regelen? Een overzicht van zaken die van belang zijn voor ZZP’ers.

Niet alleen moet jij je als ondernemer verzekeren tegen ziekte en ongevallen, ook voor het bedrijf en personeel moet je verschillende verzekeringen afsluiten. Deels verplicht en deels omdat het verstandig is. Alle verplichte en optionele verzekeringen op een rij.

Zet ik mijn auto op de zaak of houd ik hem privé? Die keuze is niet eenvoudig. Een auto van de zaak is namelijk niet per se voordeliger dan de privéauto zakelijk gebruiken. Een overzicht van de mogelijkheden voor ondernemers om zakelijk te rijden.

Of je nu met pensioen gaat, je zoon de onderneming overneemt, je het bedrijf te koop zet of op een faillissement afstevent. Er komt een tijd dat je geen ondernemer meer bent. Een goede exitstrategie voorkomt teleurstellingen en problemen. De tips.

MVO

De vooroordelen dat duurzaam ondernemen veel tijd en geld kost, gaan al lang niet meer op. Toch vinden veel ondernemers het lastig om zich te verdiepen in MVO. Het is zo breed. In dit dossier bieden we een startbasis om je bedrijf MVO-verantwoord te maken.

Ondernemers nemen risico. Door goed te ondernemen probeer je zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Hoe doe je dat? En wat als je toch een enorme fout of blunder begaat? Lees hoe je blunders voorkomt en hoe je de schade na een gemaakte fout zoveel mogelijk beperkt.