Bedrijf starten

Ben je net een eigen onderneming begonnen of heb je plannen daartoe? Dan komt er een hoop op je af. Je moet dingen regelen en krijgt te maken met veel diverse regels en beperkingen. Veel vragen waar je mee zit worden met behulp van handige checklists op deze site beantwoord.

Bedrijf starten

Je hebt je zojuist aangemeld bij de Kamer van Koophandel. Nu kan het geld eindelijk verdiend worden. Daarvoor heb je natuurlijk een zakelijke rekening nodig. Is dat wel zo? Bij welke bank ben je dan het beste uit? Hoe krijg je kredieten? Alles over het openen van een zakelijke rekening vind je in het dossier een zakelijke rekening openen.

Als startende ondernemer moet je een bedrijfsvormen kiezen. De gekozen rechtsvorm bepaalt onder andere in hoeverre je als ondernemer aansprakelijk bent en welke belastingverplichtingen je hebt. Welke rechtsvorm past het best bij jouw onderneming en waar moet je op letten bij de keus voor een bepaalde vorm?

Ieder bedrijf hoort zijn eigen algemene voorwaarden te hebben. Hierin staan de rechten en plichten die jij en de klant hebben. Het zijn afspraken waar beide partijen vooraf mee akkoord gaan om problemen achteraf te voorkomen. Waar moeten algemene voorwaarden aan voldoen en hoe stel je goede algemene voorwaarden op? De tips.

Een stevig businessplan is noodzakelijk om de financiering voor je bedrijf rond te krijgen. Hoe ziet een ondernemingsplan eruit, welke onderdelen bevat het businessplan en waar moet je rekening mee houden? Schrijf met behulp van deze tips een goed businessplan.

Een huisstijl is een belangrijk element van je onderneming. Met een goede huisstijl en een mooi logo kun je jouw bedrijf onderscheidend neerzetten ten opzichte van de concurrent. Tips en manieren om een goede huisstijl en passend logo te maken vind je op dit deel van de site.