Huisstijl

Een huisstijl is een belangrijk element van je onderneming. Met een goede huisstijl en een mooi logo kun je jouw bedrijf onderscheidend neerzetten ten opzichte van de concurrent. Tips en manieren om een goede huisstijl en passend logo te maken vind je op dit deel van de site.

Huisstijl

Een merk deponeren is in Nederland niet verplicht , een registratie bij de Kamer van Koophandel is voldoende. Toch is het in sommige situaties aan te raden om naast inschrijving bij de Kamer van Koophandel, ook het merk te registreren. Wanneer is dat verstandig en hoe en waar deponeer je een merk of bedrijfsnaam? Een overzicht van de feiten, inclusief een stappenplan.

Een bedrijf kan niet zonder bedrijfsnaam. Een goede merknaam blijft bij de klant hangen, zodat de klant direct bij je uitkomt als die jouw product of dienst nodig heeft. Maar hoe kies je een sterke pakkende bedrijfsnaam? En hoe voorkom je dat de concurrent met jouw perfecte merknaam en stevig opgebouwd imago aan de haal gaat.

Een huisstijl kan het verschil maken. Het onderscheidt je van de concurrent, draagt bij aan de herkenbaarheid van je onderneming en versterkt je merkpositionering. Zeker als je bedrijf in een branche opereert waarbij de kwaliteit en prijs van je product of dienst nauwelijks onderscheidend zijn ten overstaan van de concurrent, is een goede huisstijl onmisbaar. Een bedrijfslogo is een essentieel onderdeel van de huisstijl. Een goed beeldmerk voldoet aan een aantal voorwaarden. De checklist een logo ontwerpen.