personeel in dienst

Wat moet je regelen wanneer je medewerkers in dienst hebt? Aan welke wetten moet je voldoen? En hoe ga je om met ziekte en verlof? Tips en stappenplannen om de randvoorwaarden en administratieve lasten die gepaard gaan met personeel zo makkelijk mogelijk te houden.

personeel in dienst

Een werknemer heeft in bepaalde situaties recht op bijzonder verlof. Welke verlofregeling is wanneer van toepassing? Moet je het salaris gedurende het verlof doorbetalen? En wanneer mag je een verlofaanvraag weigeren? De regels van alle soorten bijzonder verlof.

Vrijwel iedere werkgever krijgt ermee te maken: personeel inplannen. Hoe krijg je iedere week voldoende personeel op de werkvloer? Tijdens vakantieperiodes is het maken van een werkrooster nog urgenter. Tips voor het opstellen van een werkrooster, weekplanning of een vakantieplanning.

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht een personeelsdossier aan te leggen. Dat dossier bevat naast de salarisadministratie gegevens over je werknemers. Wat moet je verplicht bewaren en wat mag je absoluut niet vastleggen? Een overzicht in de checklist personeelsdossier.

Wil je personeel een vergoeding of producten geven? Dan ben je gebonden aan bepaalde regels. Vanaf 2015 is de werkkostenregeling verplicht, maar je kunt nu ook al kiezen voor de WKR in plaats van aparte vergoedingen en uitzonderingen op de regels voor loonverstrekking. De tips.

Of je nu van zzp’er naar werkgever gaat of je 100e werknemer aanneemt; in beide gevallen moet je een hoop regelen en aan verschillende wetten voldoen. Maar wat? Een overzicht van de wettelijke verplichtingen waar je aan moet voldoen als je personeel in dienst hebt.

Werknemers kunnen ziek worden. Gewoon een griepje of een burn-out waardoor ze twee jaar lang ziek thuiszitten. Wat moet je hiervoor regelen, waar moet je op letten en aan welke regels ben je als ondernemer gebonden? Alles rondom kort- en langdurig zieke werknemers.