Welk alternatief voor vast personeel meest geschikt?

Ben je op zoek naar personeel, maar kun of wil je nog geen vast contract aanbieden? Dan zijn er verschillende opties. De voordelen en nadelen van alle flexibele werknemers overzichtelijk gepresenteerd.
Je kunt op veel verschillende wijze werknemers in je bedrijf aan de slag laten gaan. De ene methode is duurder, de ander flexibeler, de volgende biedt meer mogelijkheden om goedkoper van personeel af te komen en de ander brengt een hoger risico met zich mee. Uiteindelijk hangt het van je wensen, voorkeuren en mogelijkheden af wat voor jou de meest gunstige contract en voorwaarden zijn.

Welk alternatief personeel

Bekijk het overzicht in de pdf om te ontdekken welke type contract of flexibele werknemer het meest geschikt is in jouw situatie. Wanneer je een werknemer nog geen vast contract wilt aanbieden, heb je de keus uit:

Tijdelijk contract aanbieden

Daarnaast heb je de optie om een werknemer eerst een tijdelijk contract aan te bieden. Je hoeft een nieuwe werknemer niet direct een vast contract te geven. Je kunt in de meeste gevallen drie keer een tijdelijk contract aanbieden alvorens je de werknemer een contract voor onbepaalde tijd moet geven. Zodra de termijn van het contract is afgelopen kun je zonder afkoopsom en/of geldende reden afscheid van elkaar nemen (let je wel op dat je geen opzegtermijn in een tijdelijk contract opneemt). En natuurlijk kun je ook in de proefperiode kosteloos afscheid van elkaar nemen.

Voordeel contract aanbieden

Hoewel flexibel personeel veel voordelen biedt, is het voor de lange termijn vaak toch gunstig om een werknemer een vast contract aan te bieden. Een werknemer een contract aanbieden is immers goedkoper dan iemand via een uitzendbureau, payrollbedrijf of detacheringsbureau in te huren. Wanneer je opziet tegen de administratieve rompslomp, kun je dat gedeelte uitbesteden aan een salarisadministratiebureau tegen een relatief geringe vergoeding. Ander voordeel van werknemers een contract aanbieden is dat je ze daardoor een gevoel van zekerheid geeft. Met een aantrekkende economie is dat een belangrijk aspect om werknemers aan je bedrijf te binden. Niemand zit immers te wachten op een personeelstekort. En andersom biedt een werknemer onder contract ook meer zekerheid voor jouw bedrijf. Zo is de kans kleiner dat een werknemer op korte termijn opstapt, hij heeft immers (na afloop van de proeftijd) altijd een opzegtermijn en uitwerktijd.   Download de pdf met het overzicht van alle voor- en nadelen van de verschillende flexibele werknemers.

Zie onze website voor meer informatie