Recruitment

Onder recruitment valt het zoeken, werven, selecteren en kiezen van nieuwe werknemers. Waar vind je de geschikte kandidaat? Hoe voer je contractonderhandelingen? Wanneer ben je verplicht een vast contract te geven? Antwoord op deze en andere vragen over recruitment.

Recruitment

Als je een arbeidsovereenkomst opstelt, krijg je te maken met wetgeving. Denk aan proeftijd, concurrentiebeding en opzegtermijn. Er bestaat geen standaard arbeidscontract, maar een aantal punten geldt voor iedereen. Controleer het contract aan de hand van deze checklist.

Werknemers moeten betaald worden. Maar wat is een marktconform salaris? En moet je daarnaast ook nog een beloning geven? Ga je dan voor een prestatiebeloning, persoonlijke beloning of een standaard dertiende maand? Alles wat je moet weten over het belonen van personeel.

Nadat je een sollicitant hebt aangenomen, gaat de nieuwe werknemer bij je aan de slag. Hoe bereid je de eerste werkdag voor en hoe verloopt de inwerkperiode? Tips voor het snel en goed inwerken van een nieuwe medewerker.

Wanneer je bedrijf groeit, heb je op een gegeven moment nieuw personeel nodig. Waar vind je die werknemers? Hoe stel je een goede vacature op? En welke kosten maak je bij de zoektocht naar de perfecte sollicitant? Een stappenplan en tips om een nieuwe werknemer te vinden.  

Er zijn aardig wat reacties binnengekomen op de vacature. Hoe kies je uit al die sollicitanten een nieuwe werknemer? Waar let je op bij de briefselectie, hoe lees je een C.V. en hoe voer je een goed sollicitatiegesprek? Stappenplan en tips voor het selecteren van een nieuwe werknemer.

Personeel is een grote kostenpost. Met loonsubsidies en belastingvoordelen kun je deze lasten (tijdelijk) verlichten. Hoe weet je waar je recht op hebt? Praktische informatie over de Wajong-uitkering, loonkostensubsidie, premiekorting, scholingsbonus en proefplaatsing.