Avant Arte

Christian Luiten (24), Curtis Penning (22)

Wat: Online kunstplatform
Sinds: 2017
Medewerkers: 6
Waar: Almere
Website: avantarte.com

Geïnspireerd door het nummer Picasso Baby van Jay Z, begonnen Almerenaars Christian Luiten en Curtis Penning in 2014 Avant Arte: een Instagram-account met werk van hedendaagse kunstenaars. Het groeide uit tot een profiel met 1 miljoen volgers en inmiddels hebben de ondernemers een platform opgezet waarop speciale edities van het werk van kunstenaars worden verkocht.

Instagram

Door zich op het onlinedomein te richten, bereiken de ondernemers jongeren met een interesse in kunst. Zij ontdekken via Instagram het werk van hedendaagse visueel artiesten. "We bereiken een doelgroep die niemand anders bereikt in de kunstwereld", stelt Luiten.

De kunstwereld wordt gedomineerd door veertigers en vijftigers. Luiten en Penning zijn dus behoorlijk jong in deze wereld. Volgens Luiten biedt dat vooral voordelen. "Door onze leeftijd hebben we de gun-factor. En we worden als de nieuwe generatie gezien. De kunstwereld is een wereld met veel oude mensen, waardoor wij ons onderscheiden. We maken gebruik van nieuwe methodes om kunst te verkopen. Bijvoorbeeld met Instagram." 

25 onder de 25 van 2018

Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders
Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl