Boxrs4all

Thom Uildriks (19), Spijk Geene (19)

Wat: impactmerk voor boxershorts
Sinds: 2016
Medewerkers: 2
Waar: Den Bosch
Website: boxrs4all.nl

Tijdens een studiereis naar Tanzania merkten Thom Uildriks en Spijk Geene op dat veel jongeren daar niet het geld hebben om ondergoed te kopen. Toen ze zich thuis meer in het onderwerp gingen verdiepen, ontdekten ze dat 100 miljoen mensen wereldwijd met hetzelfde probleem zitten. En dat terwijl het niet dragen van ondergoed kan leiden tot infecties en seksuele disfuncties.

Om dit probleem aan te pakken, begonnen de twee tieners in 2016 impactmerk voor boxershorts Boxrs4all. Voor iedere onderbroek die je bij dit bedrijf koopt, versturen de ondernemers er eentje naar een arm iemand in Tanzania. Afgelopen jaren konden ze zo al vijfhonderd onderbroeken doneren.

Buy one, give one

Uildriks omschrijft zijn product als een 'MVO'; een maatschappelijk verantwoorde onderbroek. "Allereerst zijn wij de eerste 'buy one, give one'-onderneming op gebied van boxer shorts. Om de lokale economie te stimuleren, laten we die gedoneerde onderbroek ook lokaal produceren."

We kennen Uildriks niet alleen van Boxrs4all, want eerder dit jaar bleek dat hij ook nog eens bijzonder goed kan pitchen tijdens de finale van het NK Pitchen. Uildriks won deze competitie en mag zich daarmee de beste pitcher van Nederland noemen. Best knap voor iemand van - toen nog - 18 jaar.

25 onder de 25 van 2018

Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders