Compendium Geneeskunde

Veerle Smit (24)

Wat: samenvatting studiestof geneeskunde 
Sinds: 2016
Medewerkers: 10
Waar: Rotterdam
Website: Compendiumgeneeskunde.nl

Toen Veerle Smit en compagnon Romée Snijders (25) begonnen met hun studie geneeskunde wisten ze amper waar te beginnen in de enorme berg boeken die ze kregen voorgeschoteld. Waarom is er niet 1 boek dat alle kennis op dezelfde manier bundelt? Dat gebrek losten de twee op door, in samenwerking met 60 geneeskundestudenten en 38 specialisten, in anderhalf jaar tijd een samenvatting van 1.200 pagina's van medische basiskennis te maken.

Met Compendium Geneeskunde leveren ze nu naar eigen zeggen het meest volledige visuele overzicht van de leerstof voor de studie Geneeskunde. Daarvan werden inmiddels meer dan 40.000 boeken verkocht, en wordt er gewerkt aan een zesde druk.

DWDD 

"Wij zijn een studenteninitiatief", zegt Smit. "Wij luisteren echt naar wat de student nodig heeft dus wat wij zelf als student nodig hebben tijdens onze opleiding." Smit en Snijders mochten twee keer aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk (DWDD).

Op jonge leeftijd ondernemen is in het begin een nadeel, vermoedt Smit. "Want je wordt als jonge ondernemer - zeker als je geneeskunde studeert - minder snel serieus genomen. Nadat je je hebt bewezen, heeft het ook veel voordelen. Je maakt sneller contact, mensen zijn onder de indruk van je prestaties en je hebt een gunfactor. Gebruik van maken dus!"

25 onder de 25 van 2018

Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders
Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai