Daniëlle Cathari

Daniëlle Cathari (23)

Wat: mode
Sinds: 2017
Waar: Amsterdam 
Website: Daniellecathari.com

Tijdens haar opleiding op het Amsterdam Fashion Institute trok Daniëlle Cathari niet alleen de aandacht van haar docenten en medestudenten. Haar bewerkte Adidas-traningspakken vielen ook in de smaak bij de Duitse kledinggigant zelf, die het Nederlandse ontwerptalent pardoes een samenwerking aanbood. Cathari wordt daarbij ondersteund door topmodel en Adidas-boegbeeld Kendall Jenner. Begrijpelijk dat Cathari haar afstuderen door dat project nog even uitstelt; beide collecties die Cathari maakte voor Adidas Originals waren binnen enkele minuten wereldwijd uitverkocht.

Van student naar zelfstandige

"Ik trek mijn eigen lijn en blijf gefocust op mijn doel", omschrijft Cathari haar ondernemerschap. "De stap van student naar zelfstandige is enorm snel en plots gegaan. Voor mij voelt het dat nú de tijd is om het het gewoon te doen. Voornamelijk omdat ik jong ben en omdat het juist nu goed voelt."

Jong ondernemer is zowel een voordeel als een nadeel, denkt zij. "Ik gooi mezelf als het ware een beetje in het diepe; er zijn (belangrijke) zaken die erbij komen kijken waar ik nog niet de knowhow van heb, maar die ik op jonge leeftijd als zelfstandige nu ervaar – heel challenging, maar ik leer er heel veel van." 

Daniëlle Cathari aan het werk bij Adidas:

25 onder de 25 van 2018

Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders
Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab