Festival Wallet

Suzanne Eikmans (22)

Wat: cashloos betalen op festivals
Sinds: 2015
Medewerkers: 1
Waar: Amsterdam
Website: festivalwallet.nl

Gedoe met muntjes op festivals? We hebben er allemaal een hekel aan en als het aan de Amsterdamse Suzanne Eikmans ligt, is dit snel voorbij. Met Festival Wallet introduceert zij een nieuw systeem voor cashloos betalen op evenementen. Je downloadt simpelweg een app, stort geld op een e-wallet en betaalt met een QR-code.

Niet alleen handig voor particulieren, maar ook voor organisaties, aldus Eikmans: "Voor organisaties betekent dit een zorgeloos event met een live dashboard waarop alles te monitoren is." Door het verzamelen van data, kunnen organisaties  volgens Eikmans hun evenementen beter afstemmen op hun publiek, om zich zo van concurrenten te onderscheiden.

Kopenhagen

Ook al is het product van Eikmans nog niet officieel gelanceerd, toch werkt ze al vanuit de prestigieuze ADAM Toren in Amsterdam-Noord. Ook won ze afgelopen jaar de Viva400 Visionista’s en vertegenwoordigde ze Nederland in een startupwedstrijd in Kopenhagen. O ja, en ze is ook nog eens afgestudeerd afgelopen jaar. Topjaar, dus.

Eikmans omschrijft zichzelf als directe ondernemer. Misschien wel iets te direct, stelt ze: "Ik zeg wel altijd alles wat ik denk en ben een flapuit. Ik heb weleens tijdens een belangrijke deal met een bank aan degene tegenover me gevraagd of ie wel zijn handen had gewassen na het plassen. Hij had namelijk natte handen. Dat was natuurlijk totaal niet gepast."

25 onder de 25 van 2018

Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders