héMax

Max van den Heuvel (22)

Wat: pindasaus
Sinds: 2017
Medewerkers: 5 stagiairs
Waar: Sint Anthonis
Website: Hemaxsaus.nl

Voor het maken van zijn pindasaus voegde bedenker Max van den Heuvel (22) "enkel het broodnodige" toe: minder suikers, zout en e-nummers en meer pinda's, met goede vetten, mineralen en vitaminen. En zonder allergenen zoals gluten en lactose. Daarmee speelt Van den Heuvel in op de vraag naar gezonder en veganistisch eten. De pindasaus van héMax bevat in vergelijking met die van Calvé 60 procent minder suikers en 40 procent minder zout. "Geen poespas, maar pure ingrediënten", zoals Van den Heuvel zijn product omschrijft. 

Durfkapitalist

De sauzen van Van den Heuvel liggen nu bij 14 verkooppunten in Brabant en Limburg. Na het winnen van een lokale ondernemersverkiezing in Breda stapte een durfkapitalist in bij héMax. Met dat geld wil Van den Heuvel vanaf september flink groeien, met ongeveer 1 nieuw verkooppunt per week. Daarnaast test Van den Heuvel zijn product momenteel bij horecaondernemers, die ook meedenken over de ontwikkeling. Daarvan wil Van den Heuvel er eind dit jaar minimaal 30 hebben gestrikt.

"De waardering vanuit het bedrijfsleven is groter wanneer je op jonge leeftijd durft te ondernemen", merkt Van den Heuvel. "Ik ga liever het onbekende ontdekken en een risico nemen, dan dat ik hetzelfde riedeltje doorloop als veel medestudenten en vrienden. Als jonge ondernemer zijn er genoeg kansen. Uiteraard moet je ze wel zien en benutten!"

25 onder de 25 van 2018

Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders
Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet