Iventgroup

Pim Butte (21) en Barry van Rooijen (25)

Wat: eventproductie
Sinds: 2016
Omzet 2017: 500.000 euro  (IventRent)
Medewerkers: 37
Waar: Hillegom
Website: Iventgroup.nl

Met IventRent verzorgen Pim Butte (foto rechts) en Barry van Rooijen (25) audiovisuele producties (beeld, licht en geluid) voor evenementen, beurzen en bijeenkomsten. Ondernemen leerde Butte (ook) door al op zijn 16e flink onderuit te gaan: het eerste feest dat hij organiseerde, zadelde hem op met een schuld van duizenden euro’s, die hij keurig afbetaalde aan zijn vader.

IventRent is samen met IventCrew, IventSales en IventProductions onderdeel van IventGroup. Naast het produceren van events verhuurt IventGroup ook appartuur aan wederverhuurders. Ook begon het bedrijf een detacheringsbureau (IventCrew) voor het detacheren van sitecrew, tent- en standbouwers. IventCrew wordt geleid door aandeelhouders Jeffrey Lagerweij (foto links) en Frank van Pel (foto midden-links).

Groei

Butte en Van Rooijen startten Iventgroup begin 2016. Het bedrijf groeide binnen twee jaar van een kantoor-magazijn van 70 vierkante meter naar eentje van ruim 1200 vierkante meter. Met een bankkrediet van 330.000 euro namen Butte en Van Rooijen vorig jaar branchegenoot Evelements over.

Zijn bedrijf onderscheidt zich met 'oldschool innovatie", zegt Butte: "het ongewone gewoon maken en het persoonlijk contact tussen de organisatie en de klanten centraal zetten." Met zijn jonge leeftijd ligt hij onder een vergrootglas, merkt Butte, "maar je krijgt wel vaak de gunfactor".

25 onder de 25 van 2018

Boris Blijham, Danny ten Nijenhuis, ThePhoneLab
Dennis Teeuw, Anton Teeuw, Joris Kortenhorst, Planq
Senna Waterham, SW-air
Martijn Apeldoorn, Create
Iventgroup
Suzanne Eikmans, Festival Wallet
Max van den Heuvel, héMax
Jeroen Malotaux, Bas Gerritsen, Pabbl
Anouk Visser, Camiel Verschoor, Kitso Epema, Birds.ai
Tobias Disse, Kryha
Eef Lamers, Gight
Olivier en Quinten Muller
Auke de Geus, Ballin
Ted Braakman, Hero Balancer
Tommie Koenen, Wild Ales
Marie en Julie Reinders