ZorgFlex

Ouassim Bouhalhoul (23)

Wat: Planningstool voor thuiszorg
Sinds: 2016
Medewerkers: 8
Waar: Den Haag
Website: www.zorgflex.nl

Serial entrepreneur Ouassim Bouhalhoul timmert al een paar jaar aan de weg met ZorgFlex, een planningstool voor die processen binnen de thuiszorg, waaronder veel papierwerk, automatiseert en efficiënter maakt. “Goede zorg begint bij automatisering. Organisaties hebben vaak te maken met veel papierwerk en bureaucratie, als je dat met cloudsoftware oplost, kunnen ze zich focussen op waar ze echt goed in zijn, namelijk het leveren van zorg”, verklaart Bouhalhoul.

Productontwikkeling

Met ZorgFlex sleepte hij in 2017 een nominatie voor de Accenture Awards in de wacht, en het systeem draait al bij verschillende thuiszorgbedrijven. Intussen houdt de productontwikkeling de hoogste prioriteit: er wordt met de feedback van de eerste klanten hard aan het platform gebouwd, door een team softwareontwikkelaars dat dedicated voor Bouhalhoul aan het werk is. “Momenteel krijgen we al behoorlijk veel aanmeldingen dankzij mond-tot-mondreclame. En als ik iets geleerd heb van mijn vorige bedrijf is het wel dat te snelle groei de kwaliteit van het platform negatief kan beïnvloeden.“ Dit jaar wil Bouhalhoul 100 thuiszorgbedrijven aansluiten op ZorgFlex, en uiteindelijk gaat het op weg naar een ambitieus doel: “Binnen vijf jaar willen wij marktleider zijn in Nederland op het gebied van automatisering binnen de thuiszorg.”

BestelHalal

ZorgFlex is zoals hij aangeeft niet Bouhalhouls eerste bedrijf: zijn moeder moest zelfs ooit met hem naar de KvK om zijn eerste eenmanszaak in websites en design in te schrijven omdat hij destijds nog minderjarig was. Vervolgens was hij op zijn 19e medeoprichter van BestelHalal, een halal thuisbezorgservice die hij na een jaar verkocht aan concurrent Thuishalaleten. Dat is ook de link met de Thuiszorg: de directeur van Thuishalaleten was actief in die branche en beklaagde zich over de papieren rompslomp daar. Of Bouhalhoul er niet eens naar wilde kijken?

Gemotiveerde jongere

Bouhalhoul werd al eens uitgeroepen tot Meest Gemotiveerde Jongere van Nederland dankzij zijn vorige bedrijf. “Mijn grootste kracht is dat ik nog vol met energie zit waardoor ik snel kan schakelen en goed kan inspelen op de behoefte van de markt. Dat gezegd hebbende is dat ook gelijk mijn zwakte als jonge ondernemer. Mijn snelheid kan er ook voor zorgen dat ik slordige foutjes maak die ik had kunnen voorkomen als ik een paar seconden langer nadacht over mijn beslissingen. Gelukkig heb ik een wijze zakenpartner die mij af en toe weer een duwtje in de juiste richting kan geven.”

Durf

Bouhalhouls advies aan jongeren die denken over een eigen bedrijf: “Durf te doen! Veel potentiële ondernemers om mij heen hebben geweldige ideeën, maar als het daadwerkelijk tot een concept komt, haken ze af doordat te veel nadenken ze in de weg staat van succes.”

 

 

25 onder de 25 van 2019

Nolson Shirts, Niek Koedam, jonge ondernemer, Sprout, mode, retail
Carlijn Arts, Eigen Bediening, jonge ondernemer, Sprout, horeca
Martijn Bruintjes, Ruben Paijens, Bibbr, jonge ondernemer, sprout, retail
PeelPioneers, Sytze van Stempvoort, jonge ondernemer, Sprout, impact
Mathijs Gast, Marcus Groeneveld, Bas van der Pol, jonge ondernemer, Sprout, software, it
Leren voor de toekomst, Darine El Houfi, jonge ondernemer, Sprout, onderwijs
Margryt Fennema, Reducept
Drone Central, Maarten Hartog, jonge ondernemer, Sprout, drones