Eerlijkmetrecht

Wat: juridische dienstverlener
Wie: Margot Willems, Imke Arts en Ferdinand Keulen
Daagt uit: urenschrijvers
Sinds: 2010
Omzet 2014: 2 miljoen euro
Medewerkers: 22

Als je, zoals Margot Willems (40), Imke Arts (38) en Ferdinand Keulen (39), transparant bent over je tarieven, helder adviseert over wat het beste is voor je klant en eerlijk bent over je marges op interimjuristen en -advocaten, kun je aardig groeien als juridische dienstverlener. “We durven richting te geven in een advies en we kunnen goed uitleggen wat we doen”, zegt Willems. “Het gebeurt te vaak dat twee advocaten tegenover elkaar zitten en hun cliënten geen idee hebben waar het over gaat. Die tijd hebben we gehad.”

Eerlijkmetrecht pakt zaken tegen een vast tarief op, detacheert juristen en advocaten bij grootzakelijke klanten maar geeft net zo lief particulieren advies, in de volle breedte. Tegen tarieven die gewoon op de website staan. “We pakken het transparanter aan dan anderen: we hebben wel een kantoor, maar rekenen geen 6 % kantoorkosten. En we hebben nog nooit gedoe gehad omtrent een factuur.”

Inmiddels heeft Eerlijkmetrecht kantoren in Utrecht en Den Bosch. “We willen nog dit jaar naar 30 man doorgroeien. En kijk niet op als we een keer in Amsterdam een kantoor openen. We snappen dat grootzakelijke klanten strategisch advies overlaten aan de Zuidas, maar als het om de tactische en operationele kant van het juridisch werk gaat zijn ze met ons beter af.”

Challenger50 van 2015