HAL24K

Wat: Data-analyse voor ‘smart infrastructure’
Wie: Jerome Mol (54) 
Sinds: 2014
Omzet: Niet voor publicatie
Werknemers: 40
Daagt uit: Overheden en bedrijven verantwoordelijk voor/afhankelijk van infrastructuur
Website: hal24k.com

Met HAL24K helpt Jerome Mol met operationele en voorspellende informatie overheden, concessiehouders en grotere bouwbedrijven om het gebruik van infrastructuur zoals wegen, water, logistiek en productieprocessen efficiënter, leefbaarder en duurzamer te maken. Daarvoor zet hij in op AI en machine learning. Zijn Amsterdamse scaleup produceert daarvoor data-analysesoftware.

Mol begon HAL24K in 2014, na eerdere avonturen met softwarebedrijven, een accelerator en een mobiel databedrijf. Dit keer onderneemt hij samen met Robert Siccama en Peter den Hartog, en zijn scaleup heeft inmiddels vestigingen in Amsterdam, Londen, en San Francisco. “Vanuit San Francisco kunnen we goed contact houden met de AI-ontwikkelingen in Silicon Valley. Die ontwikkelingen gaan razendsnel en worden via ons geavanceerde Dimension-platform continue beschikbaar gesteld aan onze klanten en partners”, legt Mol uit.

Bootstrapped

HAL24K biedt zijn diensten aan steden, overheden en bedrijven die actief zijn in de publiek-private sfeer. “We zetten ruwe data om in bruikbare, operationele intelligentie”, zei Mol eerder tegen Computable. In de zomer van 2016 ontving de scaleup een kapitaalinjectie van Inerbiz, het investeringsfonds van het Franse Vinci Energies. Mol: “Tot dat moment hadden wij onze groei en productontwikkeling grotendeels zelf gefinancierd.” Mei 2018 kwam daar een nieuwe aandeelhouder bij: Royal HaskoningDHV. 

HAL24K zit nadrukkelijk in een groeifase. Het bedrijf telt inmiddels veertig medewerkers en staat aan de vooravond van een wereldwijde uitrol. “Wij zijn met opzet dicht bij huis begonnen, omdat Europa de thuismarkt is”, legt Mol uit. “We wilden eerst hier in Nederland een aantal partnerschappen aangaan om onze oplossingen te ontwikkelen. Maar dat breiden we nu snel uit naar de Verenigde Staten en Azië.”

Challenger50 2019 partners

Challenger50 2019 partners

De Challenger50 van 2019 wordt mede-mogelijk gemaakt door:

De Sprout Challenger50 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door EY, DeGiro en Snap inc.

Challenger50 van 2019

Sjoerd Wennekes, Hester le Riche, Mathijs Konings (Active Cues)
Jonna Fassbender, Stylescript
Blanco, Dennis Overbeeke, Joost Walgemoed, Bernadette Wijnings
Thijs van der Heide, Rumag
Rina Joosten-Rabou, Seedlink
Channable
Lars Evers, Noel Wilson, Jellow
Lotte Leufkens, CloudCuddle
Jorrit van Wijk, Sven Braam, Bram de Bruin, Sneleentaxi
Elestor
Edwin Blom, Bart van de Kooijk, Olivier van Oord, Minibrew
Quinten Selhorst, Maarten Poot, Felyx
Peter Post, Mosa Meat
Jeroen Koopman, NewBe