Solvo

Wat: Medisch informatie- en boekingsplatform
Wie: Martine Rooth (31) en Marijn Pijnenborg (49)
Sinds: 2014
Omzet: circa 1,5 miljoen euo
Werknemers: 15
Daagt uit: Medici, om transparanter te worden
Website: solvo.nl

Online ondernemer en investeerder Marijn Pijnenborg was met Funda actief in wonen, zocht later met Auto.nl en Zomoto de autobranche op maar stapte in 2014 in misschien wel de meest uitdagende branche voor ondernemers: de zorg. Met Solvo bouwde ze aan websites met leefstijl- en gezondheidsinformatie (gezondheidsplein.nldokterdokter.nl en ziekenhuis.nl), maar ook aan een boekingsplatform voor inmiddels meer dan 5000 aangesloten professionals in de zorg.

Grootste gezondheidsplatform

Martine Rooth bouwde na haar opleiding fysiotherapie ook aan diverse bedrijven in de online gezondheidszorg. Sinds 2018 is zij CEO en mede-aandeelhouder van de Solvo groep. Rooth is sindsdien ceo van de combinatie. Inmiddels trekken de Solvo-sites meer dan 6 miljoen bezoekers per maand, die er het antwoord vinden op hun zorgvraag en 24/7 een zorgspecialist kunnen boeken of een vraag kunnen stellen. “We zijn nu het grootste gezondheidsplatform in de Nederlandse markt en op dit moment het enige boekingsplatform.”

Huiverig voor de platformeconomie

“Onze grootste uitdaging is om zorgspecialisten mee te krijgen in deze nieuwe manier van positioneren en consumenten bereiken. De sector blijkt toch nog wel huiverig voor de platformeconomie en er heerst angst voor commercialisering van de zorg.” Desondanks is de strategie voor de komende jaren helder: “We willen opschalen met meer zorgspecialisten, meer ketens aansluiten, en meer services uitrollen. Nu bieden we alleen nog boekingen aan, straks moeten behandelingen op afstand ook mogelijk zijn.” Inmiddels hebben Pijnenborg en Rooth besloten dat verder groeien het beste gaat onder een strategische partner: vlak na samenstelling van de Challenger50 maakte Ahold-dochter Etos bekend Solvo volledig over te nemen.

Challenger50 2019 partners

Challenger50 2019 partners

De Challenger50 van 2019 wordt mede-mogelijk gemaakt door:

De Sprout Challenger50 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door EY, DeGiro en Snap inc.

Challenger50 van 2019

Thijs van der Heide, Rumag
Rina Joosten-Rabou, Seedlink
Channable
Lars Evers, Noel Wilson, Jellow
Lotte Leufkens, CloudCuddle
Jorrit van Wijk, Sven Braam, Bram de Bruin, Sneleentaxi
Elestor
Edwin Blom, Bart van de Kooijk, Olivier van Oord, Minibrew
Quinten Selhorst, Maarten Poot, Felyx
Peter Post, Mosa Meat
Jeroen Koopman, NewBe
Sjoerd Wennekes, Hester le Riche, Mathijs Konings (Active Cues)
Jonna Fassbender, Stylescript
Blanco, Dennis Overbeeke, Joost Walgemoed, Bernadette Wijnings