Ben Woldring

Bencom Groep

Branche: vergelijkingssites
Onderneemt met:
Bencom, Gaslicht.com, Lookingforbooking.com 
Grootste succes: Bellen.nl
Grootste misser: moet nog komen, maar op Lookingforbooking loopt het niet echt storm

Ben Woldring (Groningen, 6 februari 1985) is een veteraan onder de internet-ondernemers maar hij blijft eeuwig piepjong. .Dat krijg je als je op je dertiende begint met een vergelijkingssite voor beltarieven. Inmiddels mag Woldring zich sinds 1998 directeur noemen van de Bencom Group, want hij startte een hele trits vergelijekrs op van telefonieabonnementen en energieleveranciers.

Bencom Groep

Bencom Groep is een internetbedrijf met 25 werknemers, negen vergelijkingssites en vestigingen in Usquert, Groningen en Voorthuizen. Het begon allemaal met de website Bellen.com, dat Ben Woldring in elkaar knutselde voor een schoolopdracht. Dat liep compleet uit de hand, doordat ook toen al de belprijzen compleet ondoorzichtig waren. Aan de advertenties op zijn site kon Woldring al snel prima verdienen.

Businessmodel

Bencom is gratis voor de consument. In veel gevallen is het voor de bezoeker mogelijk zich direct voor een product of dienst aan te melden. Handig voor de consument, maar zeker ook profijtelijk voor Ben, die een fee ontvangt per nieuw aangebrachte klant.  Doordat zijn sites voornamelijk mensen aantrekken die zich oriënteren op de markt en op het punt staan een product aan te schaffen, zijn adverteerders dol op hem. Verder verkoopt Ben.com actuele tariefdata en marktanalyses.

Gaslicht.com en de rest

Concurrentie is er inmiddels volop, maar de websites van Ben.com draaien nog steeds als een tierelier: we noteren Bellen.com, Internetten.nl, Digitelevisie.nl, Totaalwijzer.nl, Gaslicht.com, Lookingforbooking.com, Wechseljetzt.de, Vakantiebellen.com, en Energiewereld.nl,

 

BusinessWeek

In 2003 werd Woldring bij Ernst & Young uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year en in 2006 riep het Amerikaanse zakenblad BusinessWeek hem uit tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25.
Woldring is ook ambassadeur voor de Beatrix Kinderkliniek in Groningen, de Stichting voor het Gehandicapte Kind en het entreprenasium. Ook bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander was Ben Woldring betrokken, als lid van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat feestelijkheden rondom de kroning regelde.