Danny Mekic

NewTeam, Domeinbalie.nl

Branche: internet, consultancy
Onderneemt met:
NewTeam, Domeinbalie.nl 
Grootste succes: vanaf zijn 15de gaat het alleen maar crescendo met Mekic
Grootste misser: een beetje meer focus en hij was al binnen geweest

Danny Mekic (1987) is niet alleen sinds zijn 15e al ondernemer, hij is ook spreker, denker, schrijver en adviseur met een bijzonder grote interesse in maatschappelijke en politieke vraagstukken. Voorgaande zin is niet overgenomen uit zijn cv, Mekic is écht een briljante duizendpoot met een LinkedInprofiel dat 2 meter verstrekt.

Ondernemer met Domeinbalie

Als ondernemer begon hij met Domeinbalie.nl, een hostingbedrijf dat het aanvragen van websitenamen simpel maakte. Dat liep zo goed, dat hij zijn vwo niet afmaakte. In 2007 werd Mekic overigens zonder diploma toegelaten tot de Universiteit van Amsterdam, waar hij een studie Rechten ging volgen en ook actief werd in de Studentenraad.

Internetdeskundige, jonge ondernemer

De Amsterdammer speelde zich in 2003 al in de kijker als deelnemer aan de debatten in het tv-programma Het Lagerhuis, en vervolgens wisten de media hem goed te vinden als het over ondernemerschap en jongeren ging, en natuurlijk als internetdeskundige bij uitstek. Elsevier noemde hem in 2009 een van de grootste 50 Nederlandse talenten, Quote riep hem uit tot de jongste hoogvlieger. Sprout riep hem in 2009 uit tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland.

Adviseur en spreker

Ook de overheid weet hem te vinden. Sinds 2010 zit Mekic' in een adviescommissie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, die zich bezighoudt met het stimuleren van ondernemerschap in het onderwijs. Bij FIOD-ECD en politie Haaglanden is hij strategisch adviseur. Mekic heeft in 2011 een bedrijf gemaakt van zijn adviespraktijk en optredens, NewTeam. Dat levert adviezen, sprekers (ook Bernd Damme is NewTeamlid) en deskundigen op onderwerpen technologie, media, jongeren, communicatie en recht. Voor het FNV onderzocht zijn bureau de toekomst van de vakbond, Exact, BDO en Randstad zijn andere klanten van Mekic. 

Publicist, docent

Mekic is inmiddels ook docent, onder meer bij het befaamde 'diplomatenklasje' aan de Universiteit van Leiden. In mei 2013 is zijn boek Ondernemer in een Week verschenen.