Heleen van Oord

Heleen van Oord (1972)

Branche: internet
Onderneemt met:
 DQ&A, Peak Capital
Grootste succes: Zakenvrouw van het jaar 2013
Grootste misser:  vooralsnog geen

Heleen van Oord richtte in 2001 DQ&A op, specialist in het managemen van online campagnes. DQ&A maakt het leven van uitgevers en bureaus makkelijker door te zorgen dat online advertenties en digitale mediacampagnes probleemloos functioneren. Een hele nieuwe branche, waarin ze zich moest bewijzen. “Wat wij deden, bestond gewoon nog niet. Zeker de eerste twee jaar was het echt survivallen.” Inmiddels is Van Oords bedrijf met 130 man actief in 9 landen op drie continten en is het met de groei nog lang niet gedaan.

Heleen van Oord Zakenvrouw van het Jaar 2013  

Met vestigingen in Sao Paulo, Kaapstad, Stockholm, Hamburg, Madrid en Voorburg gaat het nu voorspoedig. In 2007 werd Van Oord uitgeroepen tot Online Mediavrouw van het Jaar en in 2013 mag ze op tournee in Nederland, als Zakenvrouw van het Jaar.

Daarnaast is Van Oord bestuurslid geweest van netwerkorganisatie IPAN en was ze samen met andere brancheprofessionals betrokken bij de oprichting van Online-Entrepreneurs. Daarnaast is zij medeoprichtster en partner bij investeerdersmaatschappij Peak Capital. Heleen van Oord was ook betrokken bij de oprichting van de internetprijs voor Leading Online Entrepreneur of the Year, de LOEY Awards, en Online Tuesday, het event voor de online-industrie in Nederland. 

Betrokken bij Startupbootcamp en Rockstart

Verder is zij investeerder in het eVA Africa fund en Hummingbird Ventures en lid van de Raad van Commissarissen van veilingsite Catawiki. Heleen is tevens lid van de jury van de Accenture Innovation Awards en bestuurslid bij de stichting Jong Ondernemen. Deze stichting heeft tot doel het bevorderen van de ondernemersgeest van jonge mensen in Nederland. Daarnaast is Heleen lid van de adviesraad van het IAB Nederland en is zij voor de business accelerators Rockstart en Startupbootcamp actief als mentor voor ondernemers. 

Boris Veldhuijzen van Zanten spreker tijdens Challengerday 2013 Heleen & Sprout Challengerday 2013

Heleen spreekt tijdens de zesde editie van Sprout Challengerday, op 31 oktober a.s. in de Beurs van Berlage. Het thema van deze editie: "De geheimen van succes".