Hubert Deitmers

Van den Ende & Deitmers (Endeit)

Branche: venture capital, TMT
Bekend van:
Endeit, Endemol, Atlas Venture, Solid Ventures
Grootste succes: cashen met Hyves
Grootste misser: Investering in de glossy's van Readershouse

Atlas

Hubert Deitmers (1962) is een grote jongen als venture capitalinvesteerder in tech- en mediabedrijven. Zijn sporen had de geboren Eindhovenaar al vanaf 1987 verdiend bij Atlas Venture, een venture capitalfirma die in de vroege jaren van het fenomeen al in Nederland actief was. In de VS zette hij de Amerikaanse tak van Atlas op.

Endemol

Niet gek dus, dat hij in 1995 bij het snel groeiende Endemol aan de slag kon om daar de overnames te leiden. Als man op de achtergrond nam Deitmers zo’n 70 bedrijven over en groeide Endemol in talloze landen uit tot marktleider. Vorig jaar stapte hij na tien jaar weer op bij het mediaconcern dat in 2000 was overgenomen, door het Spaanse Telefónica.

Endemol & Deitmers

Toen vroeg zijn oude baas Joop van den Ende hem een investeringsbedrijf op te zetten. Van den Ende & Deitmers Venture Capital Partners (in de wandelgangen Endeit) ging in 2006 van start. Samen met Van den Ende bestiert hij twee fondsen waarin samen 150 miljoen euro zit, grotendeels afkomstig van de miljardenrit die Van den Ende maakte met de succesvolle beursgang en latere verkoop van Endemol. Het Crossmedia fund, met een omvang van 100 miljoen euro, richt zich volledig op telecom, tv, media, entertainment, gaming en internet. Het Crossborder fund heeft een omvang van 50 miljoen euro en is sectoronafhankelijk.

Eyeworks

De bekendste investering van Deitmers is het belang van 30 procent in Eyeworks, het kindje van Reinout Oerlemans, die als voormalig soapie en presentator zo'n beetje de aangenomen schoonzoon van Joop van den Ende is. Andere bedrijven in portfolio van Endemol & Deitmers zijn: Unruly, Quadia, Improve Digital, MetrixLab, RHBM, Spil Games, Central Point, Albumprinter en Hyves.