Appmachine: doe-het-zelf apps

AppMachine laat al in bijna 140 landen mensen zonder enige voorkennis hun eigen apps bouwen. Oprichter en serie-entrepreneur Siebrand Dijkstra claimt een ultiem schaalbaar product te hebben en heeft al 30 man in dienst.

'We maken apps bouwen toegankelijk voor de grote massa: mensen hebben geen programmeerkennis meer nodig. Een app kostte een jaar terug al snel 6000 euro, nu kun je via ons platform vanaf 399 euro aan de slag. Binnen een half uur kan iedereen zo al een heel redelijke app in elkaar zetten. Waar wij ons in onderscheiden van de concurrentie - er zijn wereldwijd zo’n 200 aanbieders - is dat wij mensen echte native apps - geschreven in de programmeertaal specifiek voor iPhone en Android - kunnen aanbieden. Bijna alle andere partijen kiezen voor een voor hen goedkopere html 5-of een hybride oplossing.’

Dijkstra heeft Appmachine met eigen geld opgezet, miljoenen zijn dat inmiddels. Maar na twee jaar bouwen komt de vaart er dan ook goed in: in februari ging zijn dienst in bèta, sinds afgelopen zomer is hij live. Inmiddels heeft het ruim 37.000 gebruikers wereldwijd in 140 landen. Computerblad Computable nomineerde Dijkstra alvast als ceo van het jaar.

Lees de pitch van Appmachine en het oordeel van een investeerder