Innr Lighting: lichtplanner voor leds

Rob Timmer (r), Jeroen Dalderop (m) en Gerry Vermeulen bieden met Innr Lighting niet alleen een online tool om een lichtplan te maken, ze leveren er alle ledverlichting bij. 'We verkopen geen lampen, maar licht'.

Klinkt handig: een online app om een lichtplan mee te maken: de Light Advisor. Je voert woning en inrichting in,  waarna het systeem aangeeft waar en hoe lichtpuntjes zouden kunnen worden gemonteerd. De adviseur toont meteen ook de ideale instellingen voor momenten als tv-kijken of dineren. Een volgende druk op de knop en je krijgt een boodschappenlijst met led-verlichting, nog een klik extra en je bestelt alle producten bij de maker: Innr. Diens ledverlichting is via een smartphone-app te bedienen, ook van afstand.

Ex-Philipsmannen Jeroen Dalderop en Rob Timmer hebben via Kickstarter de eerste pakketten voor hun 'connected' verlichting verkocht. In januari willen ze gaan produceren in China, om daarna direct en via grote retailketens de markt op te gaan, te beginnen in de Benelux. 'Dan moet je denken aan woonwinkels, doe-het-zelfzaken en elektronicawinkels. We zijn al heel ver gevorderd met een van de grootste partijen in de Benelux.'

Lees de pitch en het oordeel van een investeerder