SciSports: software voor voetbaltransfers

Giels Brouwer, Anatoliy Babic en Remco van der Veen helpen met SciSports voetbalclubs bij het aantrekken van talent. Daarvoor houdt het een database met spelers bij en zet het software in die via een wetenschappelijk model club en topper matcht.

 

Brouwer: 'We verbinden wetenschap en sport en hebben in korte tijd één van de grootste voetbaldatabases ter wereld opgebouwd: er zijn ongeveer 500.000 spelers in de wereld waarvan wij meer dan helft inmiddels in onze database hebben verzameld. Ons systeem zoekt websites, fora, databases en statistieken af en bundelt dit in onze database. We hebben vervolgens een algoritme ontwikkeld waarmee we in die database kunnen zoeken naar spelers die aansluiten bij de wensen van een club.'

Brouwers bedrijf gaat sinds mei de Europese markt op met zijn software en vraagt drie procent van de transferwaarde. En nog eens drie procent als die speler een paar jaar later weer is verkocht. Ook biedt SciSports een abonnement op software waarmee clubs hun aankopen kunnen evalueren. 'Dit jaar draaien we al break-even. Daarvoor moeten we zestigduizend euro omzet halen, terwijl we drie ton aan omzet verwachten.' Geen grootspraak, zo lijkt het, want kortgeleden sleepte SciSports al zijn eerste vier contracten met profvoetbalclubs in de wacht.

Lees de pitch van SciSports en het oordeel van een investeerder