Mike Kriele

Wie: Mike Kriele
Wat ga je onderzoeken: Ontwerp filter-systeem grootste radiotelescoop
Huidige studie: MSc. Wireless Sensor Systems (Computer Science) en MSc. Telecommunication Engineering (Electrical Engineering)
Plaats gewenste onderzoek: Curtin Institute of Radio Astronomy, Perth Australië
Benodigd bedrag: € 3.000

Uitslag The voice of Innovation 2016
Mike: 181 stemmen

Het verhaal

De CIRCA (Curtin Institute of Radio Astronomy) is verantwoordelijk voor de infrastructuur en verificatie van laagfrequent delen van de SKA (Square Kilometer Array). De SKA is een initiatief om de grootste radiotelescoop ter wereld te bouwen, om zo meer te leren over het ontstaan van het heelal. Vanaf begin 2016 is de Curtin Universiteit druk bezig met implementeren van nieuwe instrumenten op de SKA locatie welke 800 km verwijderd is van Perth. Een test-setting is in aanbouw om te testen of de systemen werken, en zal uiteindelijk worden vervangen door het echte complete systeem. Op dit moment is er veel onderzoek gaande tussen de daadwerkelijke antennes en de data processing daarvan. Deze antennesystemen hebben echter geen mogelijkheid het ontvangen signaal goed te versterken of te filteren. Hiervoor dient een filter-systeem ontwikkeld te worden.

Doel van Mike

Mijn taak is om het filter-systeem te ontwerpen, ontwikkelen en op locatie te implementeren om zo ongewenste interferentie te voorkomen. Mijn doel is het zo efficiënt mogelijk filteren van uitgaande data zodat deze zo correct mogelijk gebruikt gaat worden.

The Voice of Innovation 2016